Niinkuin koronaviruksen aiheuttamassa asiakaskadossa ei olisi ollut kylliksi. Juuri kun New Yorkin suurin tavaratalo Macy’s valmistautui avaamaan ovensa pandemian jälkeen, satamäärin ryöstelijöitä tunkeutui sisään.

Amatöörikuvaajien Twitterissä julkaisemissa videoissa näkyy, minkälainen kuhina tavaratalon ovella käy.

New York Postin sivuilla kolmas video. Lehden mukaan ryöstelijöitä on satoja.

Tavaratalon ovien ja ikkunoiden eteen oli rakennettu puiset suojat. Ne eivät kuitenkaan kyenneet estämään tunkeutujia. Matt Grossmanin twiitissä näkyy tavaratalo hetkeä ennen ryöstelyä.

Yhtiön johto on osoittanut hämmästyttävää tyynneyttä ryöstelyn äärellä. Toimitusjohtaja Jeff Gennette kirjoitti Instagramissa: ”suru, turhautuminen ja viha, joka on johtanut näihin protesteihin, on ymmärrettävää”.

Kaupunkiin julistettu kello 23.00 alkanut ulkonaliikkumiskielto ei purrut. CBSNews kertoo muihin kauppoihin kohdistuneesta ryöstelystä. Niken ja AT&T:n liikkeisiin on murtauduttu, ja useiden liikkeiden ja pankkien ikkunoita on rikottu. Ainakin 700 ihmistä on pidätetty.

Demokraattijohtoiset, tiivisti rakennetut kaupungit ovat kärsineet erityisen pahasti mellakoinnista ja ryöstelystä. Ne saivat alkunsa George Floydin kuoleman johdosta.

Presidentti Donald Trump harmitteli Macy’sin tuhoa, ja esitti kansalliskaartin kutsumista kaupunkia turvaamaan.


SUOMEN UUTISET