Tänä iltana 21 alkaen Yleisradio haastattelee Sauli Niinistöä. Venäjäasiantuntija, dosentti Arto Luukkanen (ps.) ennustaa istuvalle presidentille helppoa haastattelua.

Ylen muihin ehdokkaisiin kohdistama haastattelutyyli on herättänyt viime viikolla paljon keskustelua. Yle puuttui viime tiistain tentissä muun muassa Laura Huhtasaaren hymyilyyn ja kyseenalaisti tämän mielenterveyden.

”On hyvin mahdollista, että presidentti Niinistö saa studiossa alamaisen kohtelun, jossa jäljitellään jotain tsaristisen nuoleskelun parhaita paloja ja Japanin jumalkeisarin kohtelua.”

Arto Luukkanen arvelee, että Yle jatkaa ”saksalaista mateluperinnettä”.

– On hyvin mahdollista, että presidentti Niinistö saa studiossa alamaisen kohtelun, jossa jäljitellään jotain tsaristisen nuoleskelun parhaita paloja ja Japanin jumalkeisarin kohtelua, Luukkanen kirjoittaa blogissaan.

– Sauli Niinistön ei tarvitse pelätä revolverikysymyksiä tai kuunnella vihjailuja ikävistä luonteenpiirteistä. Sauli ei tule olemaan maaninen, depressiivinen, käreä, kamreeri tai ilkeä.

Luukkasen mukaan valta mykistää, sokaisee ja alamaistaa Ylen journalistisen kritiikin.

– Miksi? Siksi, että nuoleskelu on meillä maan tapa.

– Ei tästä tarvitse ihmetellä tai pöyristyä. Kyse on tosiasiasta. Heikko ja riippuvainen media ei kykene haastamaan valtaa. Meillä tilanne on sellainen, että kotimainen media ei useinkaan seiso suorana vallan edessä eivätkä sen kritiikin terävät säilät ikinä todella nouse valtaa vastaan.

Lue blogi kokonaisuudessaan Uuden Suomen sivuilta >

SUOMEN UUTISET