– Valtava väestönkasvu Lähi-idässä, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on loppujen lopuksi se syy, mikä aiheuttaa ilmastonmuutosta ja muita kriisejä, muistuttaa perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola.

Perussuomalaisten puheenjohtajiston kyselytunnilla kansalaisten lähettämiin kysymyksiin vastasi tällä kertaa puolueen 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola. Haastattelijana toimi poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Osallistuit tasavallan presidentti Sauli Niinistön järjestämiin Kultaranta-keskusteluihin, miltä siellä näytti ja millaiset kansainväliset ja globaalit asiat koskettavat erityisesti Suomea?

– Hyvältähän siellä ulkoisesti näytti. Ne ongelmat, mistä siellä puhuttiin olivat kuitenkin hyvin vakavia. Päällimmäisenä minulle jäi mieleen useiden keskustelijoiden sanomana se, että maailman väestönkasvu on suurin tulevaisuuden haaste. Itse ajattelen jopa niin, että väestönkasvu on suurin syy muille ongelmille. Siitä on seurauksena muun muassa ilmastonmuutos ja muut kriisit jotka saavat ihmiset lähtemään liikkeelle. Väestönkasvu on siis saatava kuriin.

Väestönkasvusta ei yleensä haluta puhua, vaan mieluummin keskitytään ilmastonmuutokseen tai siirtolaisuuteen.

– Kuten sanoin, näin minä sen itse näen: valtava väestönkasvu Lähi-idässä, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on loppujen lopuksi se syy, mikä aiheuttaa ilmastonmuutosta ja muita kriisejä. Niukat resurssit aiheuttavat sen, että ihmiset lähtevät etsimään elämänmahdollisuuksia muualta.

Mitä Suomi voi tehdä?

– Suomen pitäisi olla vastuullinen tässä tilanteessa. Jos puhumme esimerkiksi kehitysavun toimivuudesta, niin oma näkemykseni on se, että ainoa mitä sillä on saatu globaalisti aikaan on ollut se, että avustettavissa kohteissa lapsia on syntynyt lisää ja näin seuraavassa sukupolvessa on ollut entistä enemmän avustettavia kun lapsikuolleisuutta on saatu vähennettyä.

– Lapsikuolleisuuden väheneminen on sinänsä hyvä asia. Kuitenkin samalla näissä avustettavissa maissa mitkään muut rakenteet eivät ole muuttuneet, joten asiat eivät ole menneet parempaan suuntaan vaan tuloksena on vain entistä enemmän avustettavia ihmisiä. Jos kehitysapua jatkossakin annetaan, se pitäisi tarkemmin kohdistaa naisille, lapsille ja seksuaaliterveyteen. Esimerkiksi suomalaisen neuvolajärjestelmän vieminen ympäri maailmaa saattaisi olla teko, joka kenties pelastaisi tämän meidän maapallomme.

SUOMEN UUTISET