Ennusteiden mukaan Afrikan väkiluku jopa nelinkertaistuu vuosisadan loppuun mennessä. Vuonna 2100 pelkästään Afrikassa ennustetaan asuvan yli neljä miljardia ihmistä. Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan mukaan tämä voi johtaa suuriin katastrofeihin sekä Afrikassa mutta myös Euroopassa.

– Vaikka valvontatoimet Välimerellä ovat rajoittaneet esimerkiksi laitonta siirtolaisuutta Libyasta Eurooppaan, se on vain väliaikainen lääke. Väestö kasvaa räjähdysmäisesti Afrikassa ja valtava osa heistä tulee haluamaan Eurooppaan syystä tai toisesta, Elomaa toteaa.

Ehkäisyvälineitä Afrikkaan

Elomaa haluaa, että väestönkasvun tuomista ongelmista puhutaan ääneen.

– Valistusta ja konkreettisia keinoja ehkäisyvälineistä lähtien on vietävä Afrikkaan ponnekkaammin. Mitä suurempana väestönkasvu jatkuu, sitä heikommat olot Afrikassa ovat. Tämä on siis myös inhimillistä, Elomaa huomauttaa.

Liikaa väkeä Eurooppaan

Elomaa kokee, että väestön siirtely ei auta, vaan ongelmat siirtyvät tulevaisuudessa Eurooppaan, ellei väestönkasvua ja siirtolaisuutta hillitä voimakkaasti.

– Euroopan ja Suomenkin väestönkasvu näyttää käytännössä nollaa ja jopa negatiivista. Taloudellisen paineen lisäksi negatiivisen piirteensä luo vieraiden kulttuurien liian runsas siirtäminen Eurooppaan, kun nyt jo huomataan, että Lähi-idästä ja Afrikan islamilaisista maista Eurooppaan tulleet integroituvat yhteiskuntaan keskimäärin hyvin heikosti.

SUOMEN UUTISET