Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari varoittaa, kuinka yhteiskunnan islamisoituminen voi tapahtua vähitellen ja hivuttamalla. – Islam on ideologia ja poliittinen liike, joka pyrkii saamaan valtaa omalle oppijärjestelmälleen. Kannattaako meidän ruveta jarruttelemaan vasta siinä vaiheessa, kun puolet väestöstä kannattaa sharia-lakia? Huhtasaari kysyy.

Varapuheenjohtajan kyselytunnilla Laura Huhtasaarelle esitettiin myös kysymyksiä islamista ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan.

Olet puhunut Suomen islamisoitumisesta. Monissa maissa peli saattaa olla jo menetetty. Voiko Suomi vielä pelastua?

Hege Storhaug (norjalainen tietokirjailija) on kirjoittanut kirjan Islam – yhdestoista vitsaus. On muuten hyvä kirja, se kannattaa lukea. Islam on ideologia. Se on valtio valtiossa ja se on poliittinen liike. He (muslimit) pyrkivät saamaan valtaa omalle oppijärjestelmälleen. Esimerkiksi Ranskassa jo on paljon menetettyjä alueita. Muuallakin näkee selkeästi islamisoitumisen. Islam on ristiriidassa meidän länsimaisten arvojemme ja kristillisten arvojen kanssa. Ja jos me emme puolusta länsimaista demokratiaa ja kristillisiä arvoja, niin kyllä islam pyyhkii yli. Näin siinä tulee käymään.

– Valtio ei tarvitse uskontoa, mutta usein ihmiset tarvitsevat koska uskonto luo merkityksiä elämään. Mutta siinä vaiheessa, kun uskonto (islam) rupeaa määrittelemään ja rajoittamaan muiden ihmisten elämää, kyse on jo politiikasta.

– Olet varmaan huomannut, että olemme jopa ryhtyneet suojelemaan islamin arvostelemista ja asettamaan lainsäädännöllä heitä eriarvoiseen asemaan muiden ideologioiden ja oppien kanssa. Vielä jokin aika sitten oli normaalia se, että valistuksen hengessä kaikkia haastettiin, koska mikään ei voi olla arvostelun yläpuolella. Euroopassa islamia on kuitenkin alettu nostamaan arvostelun yläpuolelle. Silloinhan se saa vapaasti levitä ja toimia sekä ottaa valtaa ja tilaa. Onneksi perussuomalaiset uskaltaa vastustaa tätä. Ja onneksi Euroopassa on liikkeitä, jotka ovat myös lähteneet tätä vastustamaan.

”En ole valmis luopumaan perinteistä”

Haastattelija Riikka Purra huomauttaa Huhtasaarelle, kuinka tämä oli kerännyt paljon kommentteja mainittuaan eduskunnassa islamisoitumisesta.

Ikään kuin monet ymmärsivät sen niin, että nyt Laura Huhtasaari tarkoittaa taas sitä, että Helsingin kaduilla on kalifaatti. Kun kaikki ymmärrämme, että kyse on vähittäisestä hivuttamisesta. Esimerkiksi, nyt kun ramadan on käynnistymässä, niin useissa lehtijutuissa on kerrottu siitä, mitä muslimit ramadanin aikana vaativat toteutettavaksi Euroopassa.

Esimerkiksi ramadanin aikana kouluissa ei saa olla kokeita. Tanskassa on varoitettu siitä, että bussikuskit ajavat nälkiintyneinä ja janoisina, joten tästä seuraa turvallisuusuhka. Eli tällaiset islamin pienet asiat vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Ja sieltä suunnalta tulee jatkuvia vaatimuksia.

– Juuri näin. Ranskassa, jossa ongelmia ja haasteita on paljon, niin siellä on äskettäin kielletty kaikki uskonnolliset tunnukset. Samalla siis myös päiväkodin opettajalta on kielletty pitämästä ristiä kaulassa. Minä taas en ole valmis luopumaan mistään: en luovu yhdestäkään perinteestä. Tämä on Suomi, ja täällä suvivirsikin voidaan vaikka laulaa vaikka joka päivä. No, toki se riittää, että se esitetään koulun kevätjuhlassa.

Kyselytunti. 46 min, Youtube.

– Tein myös äskettäin toimenpidealoitteen siitä, että päiväkodeissa lapsilla ei olisi huiveja päässä. Minä näen, että huivin tarkoitus on osoittaa naiselle naisen paikka. Vastustan tällaisia uusia tapoja. Mielestäni se ei rikasta suomalaista kulttuuria, että päiväkodissa pienillä tytöillä on huivi. Piste.

Väestönmuutos järkyttää

Purra huomauttaa Huhtasaarelle, kuinka tällaisissa teemoissa perussuomalaiset ovat aivan toisessa todellisuudessa kuin muut.

Suomessa naiset ovat tasa-arvoisessa asemassa, eikä täällä kenenkään tarvitse piilotella itseään mihinkään.

– Kun sanoin, että islamisaatio tapahtuu pikkuhiljaa hivuttautumalla, niin siitä järkytyttiin tyyliin, kuin olisin tarkoittanut sitä, että täällä on huomenna kalifaatti. Kuinka mutkat voi vetää näin suoraksi? Siinä vaiheessako täällä vasta ruvetaan jarruttelemaan, kun meillä 49 prosenttia väestöstä kannattaa sharia-lakia.

– Väestönmuutos on järkyttävää. Prosentit ovat kaikkien saatavilla. Jo muutaman kymmenen vuoden sisällä vieraskielisten osuus pääkaupunkiseudulla on aivan valtava. Tämä ei ole poliittisesti värittynyttä tietoa, vaan tämä perustuu tilastoihin, jotka ovat kaikkien saatavilla. Siitä huolimatta monet ihmiset eivät vieläkään ymmärrä, että kohta me olemme siinä tilanteessa, että on liian myöhäistä. Media vain on kasvattanut meidät siihen, että meidän pitää ajatella, että tämä on hyvä asia.

SUOMEN UUTISET