Perussuomalaisten kansanedustajat Sakari Puisto ja Laura Huhtasaari kertovat hallitusohjelman kirjauksista koskien perussuomalaisille tärkeitä teemoja. Laaja sananvapaus on nostettu isoon asemaan hallitusohjelmassa – ja lisäksi ohjelmassa puolustetaan vahvasti suomalaista kulttuuria, arvoja ja perinteitä.

Osaava Suomi -reformipöydässä neuvotelleet kansanedustajat Sakari Puisto ja Laura Huhtasaari ovat tyytyväisiä. Pöydässä käsiteltiin opetus- ja kulttuuriministeriön toimialaa, ja perussuomalaiset saivat kirjauksiin monta poliittisesti merkittävää kohtaa.

– On hienoa, että hallitusohjelmassa on vahvoja kirjauksia suomalaisen kulttuurin puolesta, eikä tätä häpeillä tuoda esiin, toteaa Puisto.

Koulujen juhlaperinteet kunniaan

Toimialaa käsittelevässä hallitusohjelman osiossa todetaan Suomen muun muassa olevan kannustava sivistysyhteiskunta, joka on ylpeä omasta monipuolisesta kulttuuriperinnöstään.

Myös peruskoulua käsittelevässä osiossa on perussuomalaisille mieluisia kirjauksia. Hallitusohjelmassa korostetaan, että koulujen kasvatustehtävään kuuluu varmistaa, että suomalainen kulttuuriperintö välittyy uusille sukupolville. Tähän sisältyy myös koulujen juhlaperinteiden vaaliminen kevät- ja joulujuhlineen.

Sananvapaus turvatta yliopistoissa

Suomalaisuuden ohella ohjelmassa puolustetaan laajaa sananvapautta. Orwellilaisen sananvastuun ja vihapuhehysterian sijaan tekstissä todetaan, että sananvapaudella on keskeinen merkitys länsimaisen sivistyksen, demokratian, tieteen ja taiteen kulmakivenä. Perussuomalaisten mielestä sananvapautta näivettämällä tuhotaan näiden kaikkien perustaa.

– Woketus on peruttu, naurahtaa Huhtaaari ja jatkaa:

– Sananvapaus on turvattava yliopistoissa. Kouluissa suomen kieli ja mieli sekä perinteet ovat ylpeyden aihe.

– Ohjelmassa paalutetaan, että ”laajaa sananvapautta on tuettava ja ylläpidettävä kaikkialla yhteiskunnassa”. Tämä on tärkeä asia näinä aikoina, Puisto lisää.

Akateemista keskustelukulttuuria vahvistettava

Korkeakoulutusta käsittelevässä osiossa tuodaan esiin myös avoimen akateemisen keskustelukulttuurin vahvistaminen.

Perussuomalaisten mielestä yliopistojen keskeinen tehtävä ei ole opettaa poliittista korrektiutta vaan kasvattaa opiskelijoita kriittisiksi ja analyyttisiksi ajattelijoiksi.

SUOMEN UUTISET