

PS ARKISTO
Immonen: Sanna Marin ajaa radikaalivasemmistolaista identiteettipolitiikkaa – ”Ideologiselle mädätykselle ei tule antaa enää tuumaakaan periksi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kuvaa Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa pääministeri Sanna Marinin ja sosialidemokraattien politiikkaa epäonnistuneeksi. Samalla Immonen ottaa kantaa Marinin viime viikolla perussuomalaisia kohtaan esittämiin rasismisyytöksiin.
– Demaripääministeri Sanna Marin ajaa radikaalivasemmistolaista identiteettipolitiikkaa. Viime viikolla Marin syytti perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi ja tuli samalla leimanneeksi yli puoli miljoonaa suomalaista äänestäjää, Olli Immonen kirjoittaa.
– Näissä Marinin puheissa voidaan havaita vahvoja vaikutteita radikaalivasemmiston laajasti länsimaissa omaksumasta amerikkalaistyylisestä identiteettipolitiikasta, jossa vastustajat pyritään mustamaalaamaan ja ”canceloimaan”. Jopa suomalainen mediakenttä tulkitsi Marinin ulostulot harvinaisen radikaaleiksi.
Vasemmistoliberaalit vastaan kansalliskonservatiivit
Immosen mielestä Marinin retoriikka heijastelee yleisemmällä tasolla politiikan suurempaa muutosta.
– Politiikan jakolinjat ovat siirtyneet viimeisten vuosikymmenien aikana talouden, tulonjaon ja luokkataistelujen kysymyksistä yhä enemmän arvoihin ja identiteetteihin.
– Arvokysymysten kärjistymisen myötä länsimaissa on alettu puhua identiteettipolitiikasta ja jopa kulttuurisodasta. Erilaisia blokkeja ja ”heimoja” löytyy nykyisin valtavasti, mutta epäilemättä laajin ja syvin jakolinja kulkee vasemmistoliberaalien ja kansalliskonservatiivien välillä, Immonen näkee.
Perusasioita yritetään kyseenalaistaa
Immosen mukaan itsestään selviltä tuntuneet perusasiat on kyseenalaistettu, ja henkilökohtaisista asioista on tullut poliittisia.
– Vielä 1980–90-luvuilla niin sanottujen perusasioiden puolesta ei koettu tarvetta taistella. Sellaiset asiat, kuten kansallinen identiteetti, kansansuvereniteetti, sananvapaus, hallittu maahanmuutto sekä sukupuolikäsitykset ja ajatus ydinperheestä olivat itsestään selviä asioita. Tuolloin myöskään ihmisten elämään kuuluneet henkilökohtaiset asiat eivät olleet poliittista. Jokainen sai ilman syyllistämistä syödä mitä halusi, ajaa omalla autollaan, viljellä hurttiakin huumoria ja olla vapaasti eri mieltä yhteiskunnallisista asioista.
– Kansalaisten mielipiteitä ja yksityisiä tekemisiä kytätään ja pyritään hallitsemaan yhä enemmän. Tätä ikävää kehitystä Suomessa ja muualla länsimaissa ovat ajaneet erityisesti poliittinen vasemmisto ja sen epäpyhät liittolaiset vanhoissa keskusta- ja oikeistopuolueissa. Jälkimmäiset tahot ovat liian usein nöyrtyneet vasemmiston yhä absurdeimmiksi muuttuneiden vaatimusten edessä.
Kehityksen suunta on muutettava
Immonen korostaa, että perinteisen länsimaisen elämäntavan pelastamiseksi edellä kuvatulle toiminnalle on saatava loppu.
– Vasemmiston järjestelmälliselle ideologiselle mädätykselle ei tule antaa enää tuumaakaan periksi. Kehityksen suunta on mahdollista kääntää. Länsimaisessa demokratiassa kansalaisten enemmistöllä on aina halutessaan valta muuttaa kehityksen suunta. Kansan enemmistön tahto on yhteiskuntamme ylin auktoriteetti.
Immonen muistuttaa, että arvo- ja identiteettiristiriitojen esiin nousun ohella on kuitenkin tärkeää ymmärtää, etteivät talouden peruskysymykset ole kadonneet politiikan agendalta mihinkään, vaan ne tulevat olemaan merkittävässä roolissa myös tulevissa vaaleissa.
– Se, millä tavalla talouden kakkua saadaan kasvatettua ja miten yhteiskunnan yhä niukemmiksi käyvät resurssit jaetaan, on yksi politiikan keskeisistä ydinkysymyksistä. Myös näissä politiikkatoimissa on usein kyse arvovalinnoista. Lisäksi monilla arvokysymyksiksi mielletyillä asioilla, kuten maahanmuutolla ja ilmastokysymyksillä on vahva yhteys talouteen, mutta myös muihin yhteiskuntamme osa-alueisiin, kuten turvallisuuteen.
Verrokkimaissa jo herätty
Immosen mukaan seuraavista vaaleista tulee sekä arvovaalit että talousvaalit.
– Perussuomalaiset tarjoaa vaihtoehdon ja muutosvoiman Suomen vasemmistolaistumiskehitykselle, jonka seurauksena julkinen talous on romuna, kansalaisten arjessa pärjääminen heikkoa ja sisäinen turvallisuus murentunut.
– Tulevaisuus tulee osoittamaan, että Sanna Marinin ja demarien valitsema poliittinen linja on totaalisen epäonnistunut ja väärä. Muissa Pohjoismaissa sosiaalidemokraatit ovat tulleet perussuomalaisten linjoille, mitä tulee erityisesti maahanmuuttoon ja sisäiseen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Tämä kertoo siitä, että perussuomalaisten linja on havaittu verrokkimaissamme laajasti ainoaksi vastuulliseksi tavaksi toimia.
SDP vasemmistolaistunut jo pitkään
Immonen avaa kirjoituksessaan sitä, kuinka vastoin yleispohjoismaista kehitystä Suomen sosialidemokraatit on Antti Rinteen ja Marinin puheenjohtajakausien aikana ottanut suuren harppauksen kohti poliittisen kentän vasenta laitaa.
– Sanna Marin kumppaneineen näyttäytyykin radikaalivasemmistolaisella linjallaan Pohjoismaisessa vertailussa melkoisena kummajaisena.
– Suomen demarien vasemmistolaistuminen on ollut nähtävillä jo kauan. Siksi onkin hämmentävää, että keskustapuolue päätti lähteä viime vaalien jälkeen sdp:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa samaan hallitukseen vihervasemmistolaisen politiikan takuumieheksi nakertamaan Suomen julkista taloutta ja murentamaan kansalaistemme turvallisuutta sosiaaliperäisen maahanmuuton vetovoimatekijöitä lisäämällä.
– Seuraavissa vaaleissa äänestäjien on syytä tarkkaan pohtia, mihin suuntaan he haluavat Suomen jatkossa kehittyvän, Immonen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansalliskonservatiivit äärivasemmistolaisuus sosiaaliperustainen maahanmuutto vasemmistoliberaalit Identiteettipolitiikka länsimaat verovarat leimaaminen äänestäjät ideologia suomalaiset tulonsiirrot Arvopohja Sanna Marin Antti Rinne Turvallisuus perussuomalaiset SDP talous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra: Perussuomalainen arvopohja on suomalaisen puolella olemista – ”Ei mitään hävettävää”

Naamiot on laskettu – todellinen Sanna Marin on astunut esiin

Marin pelottelee perussuomalaisten äänestäjiä rasistin leimalla – Juvonen: Oikeusministeriön kerrottava, onko Suomen puoluerekisterissä rasistisia puolueita

Simula: Hallitus vain lisää juuri sellaista maahanmuuttoa, joka lisää katuväkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta

Muistatko, mitä vihreät uskottelivat vielä viime talvena: ”Ilmastotoimet suojaavat energian hintojen nousulta”

Demokraattisesti toimivan puolueen demonisointi kyseenalaistaa koko poliittisen järjestelmämme – aikooko pääministeri Marin hyväksyä eduskuntavaalien tuloksen voittajista riippumatta?

Perussuomalaiset tekee oman epäluottamuslauseensa valtionvelasta – moitteita kokoomukselle EU-, ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta

Kääk! Disney kielsi julkaisemasta Don Rosan legendaarisia Roope Ankka -sarjakuvia woke-syistä

Olli Immonen valittu perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeriksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää