Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tekee hallitukselle oman epäluottamuslauseensa valtion julkisen talouden ongelmista ja velkaantumisesta eikä ole mukana kokoomuksen välikysymyksessä aiheesta.

Perussuomalaiset katsoo, että kokoomuksen linja pikemminkin lisää julkisen talouden ongelmia kuin ratkaisee niitä.

– Kokoomus itse oli ajamassa eduskunnassa läpi miljardeja maksaneen EU:n elvytyspaketin ja aloitti EU:n yhteisvelat ja tulonsiirrot Suomesta huonommin taloutensa hoitaneisiin maihin, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio muistuttaa.

Ilmastopolitiikkaan järkeä

Perussuomalaiset kritisoi myös kokoomuksen ajamien uusien ilmastotoimien olevan kansantaloudellisesti haitallisia.

– Kokoomuksen viimeisen neljän vuoden aikana eduskunnassa ajama EU- ja ilmastopolitiikka ovat heikentäneet julkisen talouden kestokykyä, Tavio moittii.

Maahanmuutto lisää velkaa entisestään

Perussuomalaiset muistuttaa myös maahanmuuttopoliittisen linjansa eroavan kokoomuksesta.

– Kokoomus tarjoaa julkisen talouden lääkkeeksi työperäisen maahanmuuton merkittävää helpottamista kolmansista maista. Perussuomalaiset ei näe matalapalkkamaahanmuuton lisäämistä keinona tasapainottaa julkista taloutta, Tavio sanoo.

– Nykymallissa maahan tulleen matalapalkkatyövoiman työllisyysaste laskee nopeasti alle kantaväestön keskiarvon, ja kokonaisuudessaan vaikutus julkiseen talouteen on negatiivinen, koska usein palkankin päälle nostetaan sosiaalitukia, Tavio perustelee.

Suomen Uutiset