

Poliittinen suunnittelija Mikael Lith ja puheenjohtaja Riikka Purra esittelivät perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman. / MATTI MATIKAINEN
Perussuomalaisilta uusi maahanmuuttopoliittinen ohjelma: Suomen on lopetettava vastaanottamasta sellaista maahanmuuttoa, joka kuormittaa julkista taloutta
Perussuomalaiset on tänään puheenjohtaja Riikka Purran johdolla julkaissut uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa. Maahanmuuton suhteen perussuomalaisten linja eroaa Purran mukaan muista puolueista kaikkein eniten. Edellinen perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma on vuodelta 2019.
– Nyt julkaistava on entistä perusteellisempi ja entistä tiukempi. Se keskittyy edellistä enemmän työperäiseen maahanmuuttoon, Riikka Purra esitteli.
Perussuomalaiset ainoa kyseenalaistaja
Purra huomautti, että työperäinen maahanmuutto ilmoitetaan sekä oikealla että vasemmalla ratkaisuksi mitä moninaisimpiin ongelmiin.
– Kokoomuksen mukaan kyseessä on jopa kansakunnan kohtalonkysymys. Siis että suomalaisten kansakunnan kohtalo riippuu kokoomuksen mukaan siitä, saapuuko maahan riittävästi ulkomaalaisia Euroopan ulkopuolelta pelastamaan meitä ja karmeassa jamassa olevaa yhteiskuntaamme ja talouttamme, Purra hämmästeli.
Perussuomalaisten roolina onkin Purran mukaan olla käytännössä ainoa vastaansanoja, tosiasioiden esittäjä, tilastoihin ja yksiselitteiseen dataan vetoava taho, jota kuitenkaan ei kuulla, ei ymmärretä – tai kuullaan ja ymmärretään väärin.
– Siispä jatkamme entistä voimallisemmin, Purra totesi.
Väitteet vaikutuksista täysin utopistisia
– Työperäiseen maahanmuuttoon liittyen voi Suomessa esittää mitä tahansa ylistäviä väitteitä, ja kaikki menee läpi. Niitä ei kyseenalaista media, eivät tutkijat muutamaa raikasta poikkeusta lukuun ottamatta, eivät muut asiantuntijat. Tilanne on tismalleen sama kuin se oli kaikenlaiseen maahanmuuttoon liittyen vielä joitakin vuosia sitten. Perussuomalaisten johdonmukaisen työn tuloksena harva enää jaksaa luetella luikuria turvapaikanhakijoiden hyödyllisyydestä, mikä oli aivan tavallista vielä vaikkapa vuonna 2015, Purra muistutti.
Purra kertoi esimerkin hämmentävistä väitteistä, mitä työperäisen maahanmuuton vaikutuksista kerrotaan.
– Joitakin kuukausia sitten yhden esimerkin antoi erään työnantajaliiton puheenjohtaja, joka väitti, että 50 000:lla vuosittaisella uudella maahanmuuttajalla päästään miljardin vuosittaisiin verotuloihin. Tätä pitäisi harrastaa 28 vuotta, eli uusia tulijoita Suomeen tulisi 1,3 miljoonaa.
– Kuitenkin jos katsomme Suomeen de facto saapuvan maahanmuuton tuotannontekijätuloja, näemme hyvin pian, että miljardin verotuloväitteissä ei ole hitustakaan totta. Jotta tuollaisiin lukemiin päästäisiin, näiden maahamme saapuvien pitäisi maksaa veroihin kaikki tulonsa ja olla käyttämättä julkisia palveluita. Toistan: tuohon summaan voitaisiin päästä, mikäli saapuvien maahanmuuttajien veroprosentti olisi 100, eivätkä he käyttäisi julkisia palveluita, Purra sanoi.
Faktoista ei välitetä kirjoittaa
Purra kertoo oikoneensa laskelmia toimittajille tilastollisine lähteineen – turhaan.
– Yksikään ei ole välittänyt niistä tuottaa tekstiä muidenkin nähtäville. Missään mediassa ei ole suomalaisille kerrottu, että tällaiset väitteet työperäisen maahanmuuton hyödyistä ovat vääriä ja että ne perustuvat täysin utopistisiin toiveisiin, joilla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä.
Suomi ei tunnu haluavan hyödyllistä maahanmuuttoa
Ongelma on Purran mukaan siis se, ettei Suomi saa sellaista maahanmuuttoa, josta olisi hyötyä julkiselle taloudelle tai taloudelliselle huoltosuhteelle.
– Jos se saisi, tilanne voisi olla toinen. Suomi ei myöskään tee mitään saadakseen osakseen edes teoriassa hyödyllistä maahanmuuttoa. Me emme houkuttele huippuosaajia, Purra totesi.
– Sen sijaan järjestelmämme, antelias ja avoin sosiaaliturva ja julkiset palvelut sekä heikot työn kannustimet, lisää toisenlaista maahanmuuttoa. Kouluttamatonta, vähän koulutettua, matalapalkkasektoreille. Maailma, etenkin Aasia ja Afrikka, on ääriään myöten pullollaan tällaista joukkoa. He haluavat korkean elintason maihin, missä tahansa siirtolaiskanavassa.
Maahanmuutto nojaa sosiaaliturvaan
Tilastoista voidaan Purran mukaan todeta, ettei oikeiden osaajien määrässä juuri tapahdu muutosta, vaan nousu on hyvin maltillista.
– Sen sijaan matalapalkkasektoreille saapuvien määrä kasvaa koko ajan yhä kovempaa. Tämä maahanmuutto nojaa sosiaaliturvaan. Se ei tule toimeen palkallaan, se maksaa selvästi vähemmän veroja kuin saa tulonsiirtoja ja käyttää palveluita, se ei edes pysy hyvin työllisenä. Tällainen maahanmuutto on yksiselitteinen taloudellinen rasite veronmaksajalle ja julkiselle taloudelle. Puhumattakaan muista ongelmista, joita se yhteiskuntaan aiheuttaa, Purra perusteli.
Suomeen kohdistuva maahanmuutto täysin vääränlaista
Purra huomautti, ettei perussuomalaisilla ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tulee maahanmuuttajia töihin saamaan palkkaa, jolla tulee toimeen, maksamaan veroja ja integroitumaan yhteiskuntaan.
– Mutta näin ei juuri tapahdu, aivan riippumatta siitä, kuinka kovaa kokoomus ja muut puolueet sekä elinkeinoelämä vaatimusta huutavat. Perussuomalaiset ei ole valmis tekemään politiikkaa toiveajattelun ja utopioiden tasolla, ei maahanmuutossa, ei ilmastopolitiikassa, ei EU-politiikassa, ei missään muussakaan, Purra linjasi.
– Kyse ei ole ihmisvihasta, rasismista tai ankeudesta, vaan tosiasioista ja taloudesta. Väitteet työperäisestä maahanmuutosta ovat bluffia tasan niin kauan kuin Suomi onnistuu saamaan sellaista maahanmuuttoa, josta on hyötyä, ja lopettaa vastaanottamasta sellaista maahanmuuttoa, joka kuormittaa julkista taloutta. Mikäli talouden kykypuolue kokoomus ei tätä ymmärrä, se ei oikeasti ole talouden kykypuolue, Purra näpäytti.
Maahanmuutto ei auta Suomen haasteisiin
Päätökset, joilla Suomen järjestelmän ongelmia voidaan korjata, ovat Purran mielestä poliitikoille vaikeita.
– Työ ei Suomessa useinkaan kannata, ei sen paremmin suomalaiselle kuin ulkomaalaisellekaan. Verokarhun suuri koura vie välistä liikaa, ja miksi vie? Siksi, että valtiolla on liikaa menoja.
– Syntyy korkea veroaste, maailman jyrkimpiin kuuluva progressio, korkea marginaaliveroaste jo varsin alhaisilla tuloilla ja eniten maailmassa tuloja tasaava järjestelmä. Siihen eivät auta väestön rahtaaminen kehitysmaista, kahden tai kolmen kerroksen työmarkkinat eivätkä etnisesti jakautuneet työtehtävät, päinvastoin, Purra huomautti.
– Kaikkein pahinta politiikassa on mielestäni monimutkaisten asioiden liiallinen yksinkertaistaminen. Juuri näin tässä on käynyt. On tragikoomista, että perussuomalaisia, jotka ovat ainoita tästä asiasta tosiasioiden pohjalta keskustelevia, syytetään päinvastaisesta.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maahanmuuttajien verotus matalapalkkamaahanmuutto julkiset palvelut huippuosaajat sosiaaliturvaperäinen maahanmuutto maahanmuuttopoliittinen ohjelma veronmaksajat Työperäinen maahanmuutto Julkinen talous Riikka Purra Turvapaikanhakijat perussuomalaiset Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purralta kovaa kritiikkiä kokoomuksen ja SDP:n EU- ja ulkopoliittisille linjauksille: ”Sinipunahallitus ei muuttaisi mitään”

Kokoomus haluaa Suomeen töihin bussikuskeja ja hoitajia kehitysmaista – Riikka Purran mukaan kokoomuksen malli on utopiaa: ”Ei ole positiivista julkisen talouden kestävyyden kannalta”

Nyt on hapokasta: Petteri Orpo esitti työperäistä maahanmuuttoa ratkaisuksi perheiden perustamiselle ja suomalaisten syntyvyydelle

Kyselytutkimus: Enemmistö suomalaisista vastustaa maahanmuuton helpottamista

Maanantain Tuumaustunnilla Riikka Purra ja Mikael Lith: Maahanmuuttopoliittisen ohjelman julkaisu (suora lähetys)

Suomeen saapuvat maahanmuuttajat eivät rahoita suomalaisten eläkkeitä tai paikkaa työvoimapulaa – tulijat ovat tulonsiirroista riippuvaisia ja kärsivät korkeasta työttömyydestä

Työperäiseen maahanmuuttoon palautettava kontrolli – ratkaisu työvoimapulaan löytyy kotimaisesta reservistä ja EU-alueella olevasta työvoimasta

Humanitaaristen maahanmuuttajien kotouttamisesta on siirryttävä kotiuttamiseen – perussuomalaiset haluaa alkaa vauhdittaa vapaaehtoista muuttoa maasta pois

Perussuomalaiset luopuisi pakolaiskiintiöstä: Kehitysmaiden ongelmat ratkaistaan kehitysmaiden sisällä, eikä ihmisiä maanosasta toiseen siirtelemällä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää