

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaisten tavoitteena on kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva
Perussuomalaiset haluaa herätellä keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu. – Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän hyvinvoinnin piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Perussuomalaisten talouspoliittinen ohjelma on julkaistu tänään. Perussuomalaiset on sitoutunut korjaamaan julkisen talouden tilan kahden hallituskauden aikana, ja perussuomalaiset tekisi säästöt ensisijaisesti suomalaisille toissijaisista tai jopa haitallisista kohteista, kuten paisuneesta hallinnosta, kustannustehottomasta ympäristöpolitiikasta, kehitysyhteistyöstä, Yleisradiosta, maahanmuutosta ja kulttuurista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra linjaa, että suomalaisen veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista. Siksi perussuomalaiset herättelee keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu.
– Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä.
– Ylivoimaisesti suurin osa valtion menoista menee juuri tähän, hyvinvointijärjestelmän ylläpitoon, tulonsiirtoihin, sotesektoriin, palveluihin, sosiaaliturvaan. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän kaiken piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, Purra sanoi tänään Tuumaustunnilla.
Myös kansalaisuuden saamista tulee vaikeuttaa
Perussuomalaisten mielestä suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu ensi sijassa suomalaisille.
– Meidän pitkän tähtäimen tavoitteemme on kansalaisuusperustainen sosiaaliturva. Kuten myöhemmin tässä kuussa julkaistavassa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme vaaditaan, myös kansalaisuuden saamista on merkittävästi vaikeutettava, Purra sanoo.
Perussuomalaiset on kysynyt asiasta myös kansalaisilta Kantar TNS:n gallupin kautta. Tulosten mukaan kansa on vahvasti perussuomalaisten linjoilla tässäkin asiassa.
– Jo lähes puolet suomalaisista on kanssamme samaa mieltä, vaikka olemme vasta aloittaneet aiheesta keskustelun eikä moni selvästikään vielä ymmärrä, mitä tämä tarkoittaisi. Vaikka perussuomalaiset on vuosia tehnyt selvityksiä siitä, kuinka paljon maahanmuutto maksaa, ja pitänyt aiheesta melua, emme ole saaneet vetoapua sen paremmin mediasta kuin mistään muualtakaan. Ja silti, gallupin mukaan tilanne on jo nyt tämä.
Vaaditaan riittävää poliittista tahtoa
Purra painottaa, että päin seinää ajava järjestelmä vaatii radikaaleja muutoksia.
– Ongelma ei niinkään ole EU:n sisäinen maahanmuutto. Tähän liittyvää sosiaaliturvaa säädellään unionitasolla. Ongelma on EU:n ulkopuolelta saapuva maahanmuutto. Perustuslakimme haluaa tarjota verorahoitteiset tuet ja palvelut jokaiselle. Jokaiselle.
– Veronmaksajan raha on idealistille aina halpaa, ja sitä on saatavilla. Mitä enemmän omassa maassa olisi tarvetta rahalle, vaikkapa siksi, että niin suuri osa suomalaisista on ikääntyneitä, sitä suuremmalla vimmalla sitä käytetään johonkin toissijaiseen. Ja tästä ei muka sopisi puhua.
Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva edellyttäisi valtiosääntömuutosta. Purra huomauttaa, että jo ennen kansalaisuusperusteista sosiaaliturvaa on kuitenkin hyvin paljon mahdollisuuksia leikata ja säästää suomalaisille toissijaisista kohteista.
– Vaaditaan vain riittävää poliittista tahtoa. Vaihtoehto on, että järjestelmä törmää seinään – ja silloin kaikkien hyvinvointi laskee.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva sote-sektori EU:n ulkopuolinen maahanmuutto hyvinvointijärjestelmä Kantar-TNS Maahanmuuton hinta hyvinvointiyhteiskunta maahanmuuttopoliittinen ohjelma Talouspoliittinen ohjelma veronmaksajat tulonsiirrot Riikka Purra Kansalaisuus Sosiaaliturva
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisilta talouspoliittinen ohjelma: Rahan viskominen ideologisiin kohteisiin on lopetettava – ”Veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista”

Kyselytulokset selkeitä: Kansalaiset kannattavat perussuomalaisten julkista taloutta korjaavia toimenpiteitä

Purra: Sosiaaliturva muutettava kansalaisuusperusteiseksi – ”Avoin maahanmuuttopolitiikka ja hyvinvointiyhteiskunta eivät voi toteutua kestävästi”

Kysely: Liki 70 prosenttia suomalaisista ei antaisi kehitysapua velkarahalla

Purra: Kehysmenettely ei kerro oikeista kustannuksista – maahanmuuton, EU-takausten ja kehitysavun menot eivät ole mukana

Perussuomalaiset on valmis purkamaan kannustinloukkuja veronalennuksilla: Suomessa on tultava toimeen palkalla ilman tulonsiirtoja

Koskela: Perussuomalaisten talouspoliikka nojaa realiteetteihin – ”Talouden on pyörittävä silloinkin, kun tuulimyllyt eivät pyöri”

Perussuomalaisilta uusi maahanmuuttopoliittinen ohjelma: Suomen on lopetettava vastaanottamasta sellaista maahanmuuttoa, joka kuormittaa julkista taloutta
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.