Perussuomalaiset haluaa herätellä keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu. – Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän hyvinvoinnin piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.

Perussuomalaisten talouspoliittinen ohjelma on julkaistu tänään. Perussuomalaiset on sitoutunut korjaamaan julkisen talouden tilan kahden hallituskauden aikana, ja perussuomalaiset tekisi säästöt ensisijaisesti suomalaisille toissijaisista tai jopa haitallisista kohteista, kuten paisuneesta hallinnosta, kustannustehottomasta ympäristöpolitiikasta, kehitysyhteistyöstä, Yleisradiosta, maahanmuutosta ja kulttuurista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra linjaa, että suomalaisen veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista. Siksi perussuomalaiset herättelee keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu.

– Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Se on kuitenkin välttämätöntä.

– Ylivoimaisesti suurin osa valtion menoista menee juuri tähän, hyvinvointijärjestelmän ylläpitoon, tulonsiirtoihin, sotesektoriin, palveluihin, sosiaaliturvaan. Keskustelu siitä, kenellä on pääsy tämän kaiken piiriin, ei ole turha eikä populistinen, vaan koko hyvinvointiyhteiskunnan perustavanlaatuisin aihe, Purra sanoi tänään Tuumaustunnilla.

Myös kansalaisuuden saamista tulee vaikeuttaa

Perussuomalaisten mielestä suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu ensi sijassa suomalaisille.

– Meidän pitkän tähtäimen tavoitteemme on kansalaisuusperustainen sosiaaliturva. Kuten myöhemmin tässä kuussa julkaistavassa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme vaaditaan, myös kansalaisuuden saamista on merkittävästi vaikeutettava, Purra sanoo.

Perussuomalaiset on kysynyt asiasta myös kansalaisilta Kantar TNS:n gallupin kautta. Tulosten mukaan kansa on vahvasti perussuomalaisten linjoilla tässäkin asiassa.

– Jo lähes puolet suomalaisista on kanssamme samaa mieltä, vaikka olemme vasta aloittaneet aiheesta keskustelun eikä moni selvästikään vielä ymmärrä, mitä tämä tarkoittaisi. Vaikka perussuomalaiset on vuosia tehnyt selvityksiä siitä, kuinka paljon maahanmuutto maksaa, ja pitänyt aiheesta melua, emme ole saaneet vetoapua sen paremmin mediasta kuin mistään muualtakaan. Ja silti, gallupin mukaan tilanne on jo nyt tämä.

Vaaditaan riittävää poliittista tahtoa

Purra painottaa, että päin seinää ajava järjestelmä vaatii radikaaleja muutoksia.

– Ongelma ei niinkään ole EU:n sisäinen maahanmuutto. Tähän liittyvää sosiaaliturvaa säädellään unionitasolla. Ongelma on EU:n ulkopuolelta saapuva maahanmuutto. Perustuslakimme haluaa tarjota verorahoitteiset tuet ja palvelut jokaiselle. Jokaiselle.

– Veronmaksajan raha on idealistille aina halpaa, ja sitä on saatavilla. Mitä enemmän omassa maassa olisi tarvetta rahalle, vaikkapa siksi, että niin suuri osa suomalaisista on ikääntyneitä, sitä suuremmalla vimmalla sitä käytetään johonkin toissijaiseen. Ja tästä ei muka sopisi puhua.

Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva edellyttäisi valtiosääntömuutosta. Purra huomauttaa, että jo ennen kansalaisuusperusteista sosiaaliturvaa on kuitenkin hyvin paljon mahdollisuuksia leikata ja säästää suomalaisille toissijaisista kohteista.

– Vaaditaan vain riittävää poliittista tahtoa. Vaihtoehto on, että järjestelmä törmää seinään – ja silloin kaikkien hyvinvointi laskee.

Suomen Uutiset