Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korosti tänään puolueen uutta talouspoliittista ohjelmaa esitellessään, että perussuomalaiset säästäisi ensisijaisesti suomalaisille toissijaisista tai jopa haitallisista kohteista. Mielipidetiedustelujen perusteella suomalaiset ovat samaa mieltä.

Perussuomalaiset on selvittänyt näkökantoja puolueen esittämiin leikkauskohteisiin liittyen. Kantar TNS:n tekemän gallupin mukaan lähes 70 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kehitysapua ei pidä antaa velkarahalla.

– Näin kuitenkin jatkuvasti tehdään. Suomi ottaa miljardeja velkaa kaataakseen sitä Afrikan ja Lähi-idän ammottaviin kitoihin. Ilman minkäänlaista hyötyä suomalaiselle. Meidän mielestämme kehitysapua voidaan maksaa ainoastaan ylijäämästä, Purra linjaa.

– Erityisen irvokkaaksi tilanne kehitysavun ja yleisen maahanmuuttopolitiikan kustannusten osalta tulee, kun katsomme akuuttia kriisiä. Suomeen on saapunut kymmeniä tuhansia ukrainalaisia ja lisää on tulossa. Samalla Suomi tukee Ukrainaa monella tavalla. Nämä ovat yksiselitteisen kannatettavia asioita. Edes tällaisessa tilanteessa Suomi ei ole ollut valmis keskittämään humanitaarista auttamistaan vain Ukrainaan ja ukrainalaisiin.

Kenen hyvinvointijärjestelmä?

Perussuomalaiset haluaa käydä keskustelua siitä, kenelle suomalainen hyvinvointijärjestelmä on tarkoitettu. Purran mukaan ei ole taloudellisesti mutta ei myöskään moraalisesti tai oikeudenmukaisuuden kannalta mahdollista, että käytännössä kenellä tahansa maahan tulevalla on oikeus etuuksiin ja palveluihin ilman velvollisuuksia.

– Tämä on keskustelu ja aihe, jota muut puolueet eivät suostu käymään. Mutta se on välttämätöntä. Meidän pitkän tähtäimen tavoitteemme on kansalaisuusperustainen sosiaaliturva. Kuten myöhemmin tässä kuussa julkaistavassa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassamme vaaditaan, myös kansalaisuuden saamista on merkittävästi vaikeutettava, Purra sanoo.

Tarvitaan radikaaleja muutoksia

Perussuomalaiset kysyi tätäkin asiaa kansalaisilta Kantar TNS:n gallupin kautta. Jo lähes puolet suomalaisista on perussuomalaisten kanssa samaa mieltä, vaikka keskustelu aiheesta on vasta aloitettu.

– Vaikka perussuomalaiset on vuosia tehnyt selvityksiä siitä, kuinka paljon maahanmuutto maksaa ja pitänyt aiheesta melua, emme ole saaneet vetoapua sen paremmin mediasta kuin mistään muualtakaan. Ja silti, gallupin mukaan tilanne on jo nyt tämä, Purra sanoo.

– Päin seinää ajava järjestelmä vaatii radikaaleja muutoksia. Ongelma ei niinkään ole EU:n sisäinen maahanmuutto. Tähän liittyvää sosiaaliturvaa säädellään unionitasolla. Ongelma on EU:n ulkopuolelta saapuva maahanmuutto. Perustuslakimme haluaa tarjota verorahoitteiset tuet ja palvelut jokaiselle. Jokaiselle!

Tutustu perussuomalaisten talouspoliittiseen ohjelmaan täällä.

SUOMEN UUTISET