Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra piti poliittisen ajankohtaiskatsauksen tänään puolueen tuoreen maahanmuuttopoliittisen ohjelman julkaisutilaisuudessa. Etenkin muiden puolueiden pidäkkeetön EU:n ylistäminen sai kovaa arvostelua.

– Aina kun jostakin tavanomaisesta, vähäpätöisestä tai muuten yllätyksettömästä rakennetaan kohu, taustalla vaikuttaa asioita, joista huomio halutaan pois.

– Sen sijaan, että tällä hetkellä tai ensi kaudella kenenkään tarvitsisi miettiä EU- tai euroeroa tai perussuomalaisten vuoden 2019 EU-poliittisen ohjelman linjauksesta olisi mitään syytä saada kohtausta, tulevina kuukausina ja vuosina Suomen hallitus kylläkin saa eteensä nieltävää niin ennallistamisasetuksessa, ilmastopaketin eri osissa, uusissa tulonsiirto- ja velkainstrumenteissa ja ylipäätänsä kiristyvässä Brysselin ja suurten EU-maiden talutusnuorassa, Riikka Purra totesi.

Muiden linjaukset menneet pahasti metsään

Purra huomautti, että EU:n komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on kertonut jättävänsä pian Suomen eduskuntavaalien jälkeen esityksen uudesta rahastosta.

– Ja näistä sen paremmin kokoomus kuin sosiaalidemokraatitkaan eivät mielellään nyt ennen vaaleja puhuisi, Purra muistutti.

Purra muistutti, että muiden puolueiden johtohenkilöiden poliittiset analyysit esimerkiksi EU:n ja Venäjän suhteen ovat menneet monta kertaa pieleen.

– Milloin nämä henkilöt ovat varoitelleet russofobiasta, milloin on luotettu kaasuputkiin, kauppaan ja niiden tuomaan rauhaan, milloin ovat olleet kykenemättömiä edes nimeämään Suomen kansallista turvallisuusuhkaa. Nyt samat ihmiset paukuttelevat henkseleitä ja vetoavat turvallisuuspolitiikkaan. Jos tarkasti katsotaan, henkilöiden analyysit ovat menneet pieleen oikeastaan joka tasolla, Purra totesi.

Varaukseton ylistys on perusteetonta

Purran mukaan mitään syytä EU:n ylistämiselle ei ole. Purra nosti esimerkiksi Ukrainan sodan aikaiset toimet. EU:n ytimen muodostavat Saksa ja Ranska, joiden vastentahtoisuus ja hidastelu Ukrainan voimakkaassa auttamisessa on ollut silmiinpistävää koko sodan ajan.

– Jokainen merkittävä päätös on jäänyt ensin jumiin. Ilman Yhdysvaltojen ja Britannian päättäväistä toimintaa EU:ta tuskin kävisi kiittäminen lainkaan tässä määrin. Saksan vuosikymmenten aikana rakennettua merkittävää ja tietoista riippuvuutta Venäjästä ei kannata unohtaa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron taas sovitteli viimeksi alle kaksi kuukautta sitten Venäjälle turvatakuita. Tästä seurasi pienempien jäsenmaiden diplomaattinen protesti eikä todellakaan ihme, Purra muistutti.

Nato on tärkein turvallisuusyhteisö

Perussuomalaisille tärkein kansainvälinen turvallisuusyhteisö tulee Purran mukaan olemaan Natossa.

– Naton jäsenenä Suomen oleellisin tehtävä on edelleen huolehtia omasta puolustuksestaan, mutta jäsenyyden myötä turvallisuusyhteisömme saa hampaat pelkkien poskisuudelmien sijaan, Purra muotoili.

– EU:ssa on puolensa, mutta yksikään niistä ei liity siihen, että suomalaisen kurkusta tungetaan alas Brysselin arvovallalla tulonsiirtoja, yhteisvelkaa, ilmastopolitiikkaa ja riisutun päätösvaltamme rippeitä, samalla kun kansallinen johto ja opposition sininen tolppa kumartavat syvempään kuin Kekkosen aikaan maantieteellisesti tehtiin toiseen suuntaan.

Purra toivoi elokuussa perussuomalaisten ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelmamme julkaisussa toivovansa, että tuleva Nato-jäsenyys saa aikaan sen, että EU-keskustelusta ja Suomen suhteesta unioniin tulee terveempää.

– Että Putin-kortin heiluttelu edes heikkenee. Ainakaan vielä ei ole näin tapahtunut, Purra harmitteli.

Vastauksia Orpolta ja Marinilta

Median tulisi Purran mielestä haastaakin kokoomusta ja demareita heidän EU- ja ulkopoliittisista linjoista kovemmin.

– Mikäli meillä olisi tiukka media, se kysyisi näiltä puolueilta, minkälaisen ennallistamisasetuksen – hinta-arvio tällä hetkellä Luken mukaan siis 19 miljardia – he ovat valmiita hyväksymään. Kuinka paljon päätösvaltaa metsistämme he ovat valmiita antamaan Brysselille?

– Entä kuinka monta miljardia maksetaan hiilinieluista? Entä pian komissiossa syntymässä olevien uusien velka- ja tulonsiirtopakettien kohdalla, mikä on kokoomuksen linja? Aikooko mahdollinen pääministeri Petteri Orpo käydä kuittaamassa tällaiset rahastot? Jos ette, voitteko luvata sen äänestäjille? Purra luetteli

Purra huomautti, että nämä ovat ajankohtaisia asioita, jotka tulevat päätettäväksi seuraavalla hallituskaudella.

Kokoomus ja demarit samalla linjalla

Vaikka kokoomus esiintyy tiukkana sosialidemokraattien suuntaan, on näiden puolueiden linja EU-asioissa kuitenkin Purran mukaan aivan samanlainen.

– Viime viikolla puheenjohtaja Orpo jälleen väitti, että tällaiset paketit eivät unionista hänelle käy. Uskokoon, ken tahtoo. Valitettavasti tässä oikeassa olemisesta ei saa politiikassa lisäpisteitä.

– Mikäli pääministeri on Orpo, hän tulee pokkaamaan samanlaiset laskut suomalaiselle veronmaksajalle ja ilolla antamaan päätösvaltaamme pois. Tämä on suorastaan kokoomuksen DNA:ssa, Purra arvosteli.

Orpo lupasi, ettei ilmastotoimista tingitä

– Jos joku kuvittelee, että sinipunahallitus varmasti tekisi edes järkevämpää metsäpolitiikkaa kuin nykyinen, muistutan, että Orpo on sanonut, että yhdestäkään ilmastotoimesta ei peräännytä, ja sitä paitsi, vain muutama päivä sitten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen jo sovitteli vihreitäkin samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa. Linjaerot koskivat leikkauksia, eivät suinkaan ilmastopolitiikkaa, Purra muistutti.

Suomessa onkin Purran mielestä liuta keskenään samanlaisia puolueita. Ne ajavat lopulta samanlaista politiikkaa, vivahde-eroin.

– Niiden hampaat ovat enemmän tai vähemmän näkyvissä riippuen siitä, ovatko ne hallituksessa vai oppositiossa, mutta kun ne ovat ohjaksissa, mikään ei muutu. Samanlaista veronmaksajan miljardien kaatamista maailmalle, maahanmuuttoon, ilmastohimmeleihin, mullesulle-rakenteisiin ja omille suosikkitahoille ja taustakuiskijoille.

– Vain perussuomalaiset eroaa tästä, ja se on syy sille, että meitä pelätään, Purra totesi.

Ei hallitukseen hinnalla millä hyvänsä

Äänestystuloksen ohjaamana kansa antaa puolueille mandaatin johtaa tätä maata seuraavalla kaudella. Perussuomalaiset tavoittelee Purran mukaan paikkaa hallituksessa, mikäli tulos siihen antaa aihetta.

– Me tavoittelemme paikkaa hallituksessa, mikäli näin on mahdollista edistää tavoitteitamme. Ei kaikkia, mutta tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia. Emme lähde hallitukseen tukemaan muiden puolueiden omia linjoja eikä yhteistyötä voi syntyä vain niin, että me joustamme ja muut jatkavat kuten tähänkin saakka.

– Emme voi lähteä hallitukseen, joka sanoo kaikelle Brysselistä tulevalle kyllä, joka potkii suomalaista veronmaksajaa, yrittäjää ja teollisuutta kurjistavalla ilmasto- ja ympäristöpolitiikalla tai joka ei selvästi ja tuntuvasti kiristä Suomeen saapuvaa haitallista maahanmuuttoa, Purra linjasi.

Sinipuna ei muuttaisi mitään

Kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien kuin koordinoidut toimet viime viikolla vihjaavat kuitenkin Purran mielestä selvästi, että näille asioille ei uskalleta jatkossakaan tehdä mitään.

– Puolueiden kannalta on turvallisempaa hakea kumppaneita sieltä, mistä perinteisesti ennenkin. Äänestäjä voi sitten miettiä, millaista politiikkaa kokoomuksesta, sosiaalidemokraateista ja vihreistä koostuva hallitus tekisi, ja pitää hatustaan kiinni.

– Edes kokoomuksen koko ajan nouseva euromääräinen leikkausvaatimus ei tosiasiaa miksikään muuta. Sinipunahallitus jatkaisi nykyisen kaltaista ilmastopolitiikkaa, maahanmuuttopolitiikkaa ja EU-politiikkaa eikä kykenisi tasapainottamaan julkista taloutta menoleikkauksin. Tämä ei ole perussuomalaisten linja, Purra painotti.

SUOMEN UUTISET