Paisuvan katujengirikollisuuden myötä maahanmuuton ongelmat nousevat taas esiin Suomessa. Perussuomalaisten kansanedustajan Tom Packalénin mukaan suomalaisessa politiikassa, perussuomalaisia lukuun ottamatta, ei ole vieläkään pystytty myöntämään, että on olemassa ryhmiä, jotka eivät integroidu.

Maahanmuuttajataustainen katuväkivalta, rikollisuus ja jengiytyminen piinaavat Ruotsia. Ruotsin uusi pääministeri Ulf Kristersson pyrkii nyt vahvasti korjaamaan maan sisäisen turvallisuuden ongelmia samanaikaisesti useilla eri toimilla, mutta työ on vielä kesken.

Perussuomalaisten kansanedustajan Tom Packalénin mukaan syy on erityisesti maahanmuuttajien huono integroituminen ruotsalaiseen yhteiskuntaan sekä tapa, jolla Ruotsissa on hoidettu maahanmuuttoa.

– Maahanmuuttajia on Ruotsissa sijoitettu omille alueilleen ”poissa silmistä, poissa mielestä” -periaatteella, ja se on merkittävä Ruotsin tilanteeseen vaikuttava osasyy, Packalén sanoi aamulla MTV:n Huomenta Suomessa.

Tekemistä riittää

Paisuvan katujengirikollisuuden myötä Ruotsin ongelmat nostavat päätään nyt Suomessakin.

Packalénin mukaan ongelmat korostuvat erityisesti Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Keski-Aasian maista saapuvien kanssa.

– Näistä lähtömaista tulevien kanssa on aina vaikeampaa kuin esimerkiksi vaikka niiden osalta, jotka tulevat muualta Aasiasta tai läntisestä Euroopasta.

Kansanedustajan mukaan tekemistä on paljon.

– Jos vene vuotaa, se pitää ensin paikata, että vuoto ei jatku. Keskeinen ongelma on se, että suomalaisessa politiikassa ei ole pystytty myöntämään, ehkä perussuomalaisia lukuun ottamatta, että on olemassa ryhmiä, jotka eivät integroidu Suomeen, Packalén sanoi.

Kokoomuksen ratkaisuissa ei mitään uutta

Packalénin mukaan esimerkiksi kiintiöpakolaisia tulisi lähinnä suosia otettavaksi vain maista, joista tulleet ihmiset ovat ennenkin sopeutuneet yhteiskuntaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi sen sijaan ei näkisi ratkaisuna sitä, että tietyistä ongelmallisiksi tunnetuista maista tulevien määrää pyrittäisiin rajoittamaan.

– Järjestelmän vain pitää toimia. Kun ihminen tulee maahan sisään, häntä integroidaan muun muassa koulutuksen ja työn kautta, Kilpi sanoi.

Packalénin mukaan kokoomuksen ohjelmalliset toimet eivät juurikaan poikkea Suomessa tähän asti harjoitetusta maahanmuuttopolitiikasta.

– Konkretia puuttuu, koska todellisiin ongelmiin ei uskalleta puuttua. Tilanne on kuitenkin se, että jos emme tunnusta, että meillä on isoja ongelmia tiettyjen ryhmien kanssa, emme pysty koskaan korjaamaan asioita.

Suomen Uutiset