Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula epäili tänään välikysymyskeskustelussa, että Suomi on menettämässä otteen turvallisesta maasta, jossa on voitu luottaa toisiin ihmisiin, liikkua turvallisesti kadulla mihin kellonaikaan tahansa ja jossa on voitu lähettää lapset huoletta koulutielle.

Eduskunta keskusteli aiheesta tänään käsitellessään perussuomalaisten alullepanemaa välikysymystä katuväkivallasta ja -jengeistä.

– Uutiset ovat pullollaan yhä törkeämpiä ja raaempia ryöstöjä ja pahoinpitelyjä. Nimenomaan maahanmuutto on yhteinen nimittäjä näille katujengeille, Jenna Simula totesi.

”Kotouttaminen” ei toimi rahamäärästä riippumatta

Simulan mukaan hallitus kyllä puhuu kauniisti, mutta toimivat ja kovat keinot puuttuvat.

– Pehmeät keinot, kotouttaminen ja vaikkapa hehkuttamanne ankkuritoiminta – eivät ne toimi. Yksikään länsimaa ei ole onnistunut kotouttamisessa – ei vaikka rahaa syydettäisiin kuinka paljon tahansa.

– Teiltä puuttuu siis keinot ja ennen kaikkea tahto korjata ongelmia, ja te, hyvä hallitus, ainoastaan pahennatte ongelmaa joka ikinen päivä. Te lisäätte ja houkuttelette maahanmuuttoa, juuri sellaista maahanmuuttoa, mikä näitä ongelmia, kuten lisääntynyttä katuväkivaltaa ja seksuaalirikoksia nimenomaan aiheuttaa, Simula moitti.

Ideologia järjen edelle

Perussuomalaiset edustajat ovat voittaneet kehityskulusta yli vuosikymmenen ajan. Simulan mielestä syy vallitsevaan tilanteeseen on hallituksen ja jokaisen puolueen, joka ei ideologisista syistä kykene ongelman juurisyitä myöntämään.

– Sen myötä yhä useamman suomalaisen nuoren arki on turvattomampi. On täysin naiivia toimia kuten Ruotsissa ja yllättyä, kun lopputulos on samanlainen. Hallituksella on ollut aikaa toimia ja päivittää lainsäädäntöä. Mitään ei ole kuitenkaan ole tehty, päinvastoin, olette löysentäneet lainsäädäntöä. Teidän oma ideologianne menee kansalaisten turvallisuuden edelle, Simula hämmästeli.

Luottamus yhteiskuntaan järkkyy

Simula epäilee, että luottamus koko yhteiskuntaan on vaakalaudalla, mikäli turvallisuuden ja vapauden tunne rikkoutuu.

– Suurin osa suomalaisista pelkää väkivallan lisääntymistä julkisilla paikoilla. Hallituksen kyvyttömyys toimia horjuttaa jo suomalaisten enemmistön turvallisuudentunnetta, eikä syyttä. Haitallisen maahanmuuton ongelmat iskevät juuri niihin suomalaisiin, joilla ei ole vara valita missä asuu, miten liikkuu tai mitä koulua lapset käyvät, Simula totesi.

Kiristyksiä maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaan

Simula vaati, että maahantuloa ja perheenyhdistämistä on kiristettävä.

– Ulkomaalaiset rikolliset tulee lähtökohtaisesti karkottaa pysyvästi. Suomalaisen oikeuslaitoksen tulee palauttaa uskottavuutensa myös rikollisten silmissä. Suomen rangaistuskäytännöt ovat muita Pohjoismaita löysempiä ja sekin on korjattava. Perussuomalaisten kriminaalipoliittisesta ohjelmasta löytyy monia ratkaisuja, Simula muistutti.

– Nyt on viimein ymmärrettävä, että katujengien lisäksi käymme taistelua aikaa vastaan. Mikäli riittäviin toimiin ei ryhdytä, ilmiö jatkaa kasvamistaan ja yleistymistään. Ongelman korjaaminen on sitä vaikeampaa, mitä kauemmin viivytellään ja keksitään tekosyitä.

SUOMEN UUTISET