Hallitus antoi tänään vastauksensa perussuomalaisten alullepanemaan opposition välikysymykseen nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purraa sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) vastaus ei tyydyttänyt, vaan Purra esitti hallitukselle epäluottamusta.

– Hallituksen vastaus välikysymykseen ei yllätä. Se ei vastaa kysymykseen, ei hahmota tilanteen vakavuutta, ei tunnusta juurisyitä eikä kehtaa myöntää Suomessa ajetun maahanmuuttopoliittisen linjan häämöttävää henkistä ja taloudellista konkurssia, Riikka Purra moitti vastauksessaan.

Tilastoista ei ole välitetty

Purra huomautti, että hallituspuolueet ovat vuosia jatkuneen hyssyttelyn jälkeen joutuneet myöntämään, että maahanmuuttotaustaisten nuorten rikollisuus on lisääntynyt, raaistunut ja alkanut osoittaa merkkejä järjestäytymisestä ensin taparikollisuuden, sitten jengiytymisen ja seuraavaksi vakavamman järjestäytyneen rikollisuuden ja jopa terrorismin muodossa.

– Tilastot ja tutkimukset ovat kertoneet yliedustuksesta jo pitkään, mutta se ei ole teitä häirinnyt.

– Näitä tilastoja, tiedän kyllä, ette välitä katsoa. On paljon mukavampaa uskoa hyvään kuin lukea tilastoja siitä, mitä on tapahtunut. Suostutte ylipäätään keskustelemaan aiheesta vasta, kun suomalaisen lehdistön otsikot eivät anna muuta vaihtoehtoa, varsinkaan vaalien alla, Purra sivalsi.

Kulttimaista uskomista

– Uskon, että tiedätte aivan täsmälleen, mikä tilanne on, mistä se johtuu, ja mitä seuraavaksi on tulossa, Purra arvioi.

Purra vertasi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kulttiin ja teki vertauksen elokuvamaailmasta.

– Suomessa ajettu maahanmuuttopolitiikka on kuin rahtikultti. Olette nähneet elokuvissa, kuinka ihmiset tulevat laivoilla uuteen maailmaan ja alkuvaikeuksien jälkeen sopeutuvat, ja pian he ovat iloisessa työn touhussa kansojen sulatusuunissa.

– Kultiksi tämä muuttuu siinä vaiheessa, kun tuotte maahan olemattoman koulutuksen ja kielitaidon ihmisiä aivan toisenlaisista kulttuuriympäristöistä, ja ojennatte heille lentoaseman tuloaulassa Kelan esitteen, tulkit ja oikeusavustajien armadan, ja sanotte suomalaisille, sopeutukaa tai olkaa hiljaa, Purra totesi.

Suomalaiset eivät jaksa tällaista

– Pääosin kunnollisista ihmisistä koostuva Suomen kansa ei jaksa kuunnella vuodesta toiseen, kuinka se toimii väärin, on ennakkoluuloista ja jopa rasistista. Se ei jaksaisi kuunnella yksittäistapausten sääli- ja sankaritarinoita, samalla kun ongelmista vaietaan tai ne peitellään. Ihmiset näkevät tämän, Purra muistutti.

Purran mukaan monet pelkäävät tai ovat vihaisia eikä kaikilla ei ole mahdollisuuksia valita.

– Kaikki eivät voi suojautua näiltä ongelmilta hyville asuinalueille ja turvallisiin kouluihin.

– Pyritte kiistämään ja vähättelemään tutkittua tietoa, sivuuttamaan viranomaisten varoitukset ja ummistamaan silmänne muiden maiden kokemuksilta. Suomella ei ole mitään sellaista ominaisuutta, joka ei takaisi meille tismalleen samat ongelmat samanlaisilla poliittisilla valinnoilla kuin muillekin ne tehneille maille. Se, että tulemme vähän perästä, ei ole mikään puolustus, Purra huomautti.

Politiikka on aktiivinen valinta

Purra huomautti, etteivät holtittoman maahanmuuton ongelmat ei ole tippuneet taivaasta, vaan ne on aktiivisesti tuotu.

– Vastaukseksi te heiluttelette punavihreää rasismilippuanne ja syyllistätte meitä. Siivoatte virkanimityksillä, vihapuhehuolella, hankerahoituksilla ja suopealla lehdistöllä arvostelijanne pois ja ostatte itsellenne vielä muutaman ymmärtäjän, mutta mikään näistä keinoistanne ei poista ongelmaa, Purra totesi.

Samat ongelmat kuin Ruotsissa

Purra mukaan suomalainen maahanmuuttopolitiikka, joka on imitoitu Ruotsista, on nojannut virheellisiin oletuksiin ja toiveajatteluun.

– Toteuttamalla täsmälleen samaa politiikkaa kuin Ruotsissa me tulemme saamaan täsmälleen samat ongelmat kuin Ruotsi on saanut. Ja jotkut siitäkin hyötyvät, esimerkiksi paisunut verorahoin ylläpidettävä maahanmuuttokoneisto, kotouttamisfirmat, asuntosijoittajat, juristit ja monenlaiset keinottelijat.

– Vaikka te herkästi väitätte, että syyllistämme maahanmuuttajia, asia ei ole niin. Vika on järjestelmässämme, maahanmuuttopolitiikassamme, kotouttamispolitiikassamme. Mahdottomasta ei saa mahdollista, vaikka siihen käyttäisi vielä enemmän miljardeja ja konsulttien ohjeita, Purra sanoi.

Maahanmuuttopolitiikka uusiksi

Suomellakin on edessä muiden pohjoismaiden tavoin maahanmuuttopolitiikan kiristäminen siten, että maahantulomääriin, oleskelulupien myöntämisen edellytyksiin ja maahantulijoiden velvollisuuksiin kiinnitetään aiempaa selvästi enemmän huomiota. Muuta vaihtoehtoa ei Purran mukaan ole.

– Tanskassa pitkään noudatettu ja Ruotsissa nyt aloitettu maahanmuutto- kriminaalipoliittinen linja ei juuri siitä eroa, mitä me vaadimme. Suomi tulee lopulta perässä. Nähtäväksi jää, kuinka paljon maatamme ehditään peruuttamattomasti tuhota sitä ennen, tai kuinka monta miljardia pysyviä vuotuisia menoja saadaan aikaiseksi, Purra totesi.

Maahanmuuttajamäärät alas

Maahanmuutossa tulijamäärät on perussuomalaisten mielestä sopeutettava suomalaisen yhteiskunnan mahdollisuuksiin kotouttaa tänne tulevat ihmiset.

– Kielitaidottomien ja kouluttamattomien ihmisten maahantulo vieraista kulttuureista on takuuvarma resepti luoda syrjäytyneiden joukko. Kun maahantulomäärät ylittävät kotoutumisedellytykset, syntyy laajasti ja ylisukupolvisesti syrjäytyvä juureton yhteiskuntaluokka, joka on riippuvainen tulonsiirroista ja usein käytännössä eristynyt muusta yhteiskunnasta. Valitettavasti tämäkin kaikki näkyy tilastoista, Purra huomautti.

– Te luonnollisesti osaatte vaatia kotouttamiseen lisää määrärahoja, mutta käytetyistä miljardeista huolimatta työttömyys, kielitaidottomuus ja syrjäytyminen eivät vähene. Eivät Suomessa, eivätkä missään muussakaan maassa.

Kriminaalipolitiikkaan kiristyksiä

Myös rikospolitiikka vaatii Purran mukaan muutoksensa. Perussuomalaiset on lokakuussa julkaissut uuden kriminaalipoliittisen ohjelmansa, jossa toimenpiteitä on lueteltu.

– Pahimmat rikolliset, yllyttäjät ja mahdollistajat pitää tunnistaa ja huolehtia lainsäädännöllä ja viranomaisten yhteistyöllä siitä, että uhka turvallisuudelle lakkaa. Karkottamisen pitää aina olla aito vaihtoehto, kun maahanmuuttaja syyllistyy vakavaan rikokseen tai toistaa niitä, Purra linjasi.

– Rikosoikeudellisen vastuun alaikäraja tunnetaan hyvin, ja poliisin mukaan siitä myös muistutellaan kiinniottotilanteissa. Joidenkin nuorten oikea ikäkin on kysymysmerkki ja yhä useammalla passissa lukee syntymäpäivänä ensimmäinen tammikuuta, kun parempaakaan tietoa ei ole, Purra hämmästeli.

– Viranomaisilla on aina oltava keinot puuttua vaaralliseen tilanteeseen. Jos rikosoikeudellisen vastuun ikäraja olisi alempi, nuoresta iästään huolimatta vaaralliset tapaukset eivät välttyisi vastuulta. Ihmiseen luottamisella on aikansa ja paikkansa, mutta kun humanismi lähtee lapasesta, jälki on rumaa, eikä se sovi teidän kalvoesityksiinne uljaasta uudesta huomisesta.

Hallitus ei nauti luottamusta

Purra huomautti, ettei sisäministeriö ei ole mikään ”kansainvälisen solidaarisuuden ministeriö”, vaan Suomen sisäisen turvallisuuden ja maamme toimintakyvyn varmistava lukko.

– Koska hallitus on kykenemätön tunnistamaan juurisyitä kasvaneen nuoriso- ja katurikollisuuden taustalla ja siten torjumaan ja korjaamaan ongelmia vaadittavilla ja tehokkailla toimilla, esitän, ettei hallitus nauti enää eduskunnan luottamusta, Purra päätti.

SUOMEN UUTISET