Suomi on löysällä maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikallaan eriytynyt muista Pohjoismaista ja myös yleiseurooppalaisesta linjasta, joka on menossa koko ajan kohti rajoittavampaa maahanmuuttopolitiikkaa. Perussuomalaisten linja on haitallisen maahanmuuton kiristämisessä selvä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että naapurimaistamme Ruotsista ja Tanskasta kannattaa ottaa oppia sekä hyvässä että pahassa: mitä tapahtuu, kun uskotaan kauniita kuvitelmia, ja miten seurauksiin voidaan tehokkaasti puuttua.

– Perussuomalaiset haluaa jatkossa velvoittavaa kotouttamispolitiikkaa. Tanskan velvoittava kotouttamispolitiikka on hyvin toimivaa. Tanskassa maahanmuuttajien työllisyysaste on korkea, toisaalta Tanskassa on etuuksia saadakseen myös välttämätöntä esimerkiksi opetella tanskan kieli. Käytössä on paljon muitakin toimenpiteitä, jotka tulee ottaa Suomeenkin.

Resurssien lisääminen tyhjän kaatamista

Perussuomalaiset katsoo, että Suomessa tähän saakka harjoitettu maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka pitkälti selittävät kansaa uhkaavaa nuoriso- ja katujengirikollisuutta. Jatkamalla samalla tavalla seurauksena on nuoriso- ja katujengirikollisuuden yhä voimakkaampi kasvu.

– Sellainen kotouttamispolitiikka, jossa yksinkertaisesti vain lisätään resursseja, on ikään kuin tyhjän kaatamista. Me järjestämme nyt erilaisia kerhoja ja aktivointeja, joiden osalta vähintäänkin vaikuttavuutta ja tehokkuutta pitäisi tutkia huomattavasti tarkemmin kuin nyt, Purra sanoo.

Maahanmuuttopolitiikkaa löysennetty

Perussuomalaisten alulle laittama välikysymys nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin jätetään tänään. Välikysymys sai koko opposition mukaan. Välikysymyksessä vaaditaan myös viranomaisille riittäviä toimivaltuuksia ja resursointia.

– Vaadimme muutoksia maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaan. Nostamme esiin huumekaupan, jengit, kouluväkivallan ja katujen rikostyypit. Yksikään näistä vaadittavista toimista ei ole tällä kaudella mennyt oikeaan suuntaan. Päinvastoin, maahanmuuttopolitiikkaa on entisestään löysennetty ja jokainen viime hallituksen aikaansaama vaatimatonkin kiristys on peruutettu, Purra sanoo.

Seuraavan hallituksen toimittava

Hän ei usko, että Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus, joka hädin tuskin pysyy kasassa, kykenisi korjaamaan ongelmia.

– Annamme hallitukselle kuitenkin mahdollisuuden kertoa näkemyksensä tästä kansalaisia kovasti huolettavasta kasvavasta ongelmasta. On päivänselvää, että seuraavan hallituksen pitää puuttua tähän heti kautensa aluksi ja käynnistää maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikan kokonaisvaltainen uudistaminen. Suomen suunta on käännettävä. Me haluamme turvalliset kadut.

SUOMEN UUTISET