Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati hallitukselta toimia maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kitkemiseksi. Immonen kysyi, aikooko hallitus kiristää maahanmuuttolakeja tuntuvasti, jotta maahanmuuton ongelmat saadaan estettyä.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kiistää kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa, että maahanmuutolla olisi mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa.

– On täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä. Maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä; Suomi taritsee maahanmuuttoa. Sen sijaan on katsottava ketjut, joissa rasismi-syrjäytyminen-jengiytyminen-rikollisuus johtavat ikäviin kehityskulkuihin, sisäministeri toteaa vastauksessaan.

Heiluttelee jälleen rasismikorttia

Mikkosen mukaan maahanmuuttajiin kohdistuvaan rasismiin puuttuminen on maahanmuuton ongelmien ratkaisun ydin.

– Puuttumisella syrjäytymiseen ja rasismiin estämme jengiytymistä, väkivaltaista radikalisoitumista ja ennaltaehkäisemme rikollisuutta, Mikkonen väittää.

Vihreän sisäministerin mukaan maahanmuutto ei itsessään lisää tai luo rikollisuutta, ja esimerkiksi pelkästään rikostilastojen ja rikoksen tekijöiden alkuperän välisistä yhteyksistä ei voi päätellä rikokseen johtaneita syitä. Hänen mukaansa katujengirikollisuus ei ole sidoksissa maahantulijoiden määrään.

– Todellisuudessa rikosilmiöiden kehittymisen taustalla on useita erilaisia tekijöitä ja monimutkaisia vaikutusmekanismeja, Mikkonen vastaa.

”Sisäministeri on pihalla kuin lumiukko”

Kansanedustaja Olli Immonen pitää sisäministeri Mikkosen vastausta kirjalliseen kysymykseen täysin käsittämättömänä.

– Tiedämme kaikki sen, että hallitsematon maahanmuutto on ajanut monet Euroopan maat sekasorron valtaan, ja tilanne on vain pahenemassa. Myös poliisiviranomaiset ovat todenneet ongelman olemassaolon.

– En tiedä, pitäisikö olla huolissaan enemmän sisäministerin antamasta vastauksesta ja todellisuuskäsityksestä vai maahanmuuttajien rikollisuudesta. Maahanmuuton ongelmia ei nimittäin saada koskaan ratkaistua, jos monikultturismi-ideologia sokaisee ja estää näkemästä tosiasioita. Mikkonen näyttää olevan pihalla kuin lumiukko ympäröivästä todellisuudesta, Immonen sanoo.

Ongelmien juurisyihin ei haluta puuttua

Immosen mukaan Suomessa tulee puuttua ensisijaisesti maahanmuuton ongelmien juurisyyhyn.

– Suomessa on tärkeää pyrkiä estämään maahamme kohistuvaa laadullisesti heikkoa ja määrällisesti liian suurta maahanmuuttoa. Ongelmien juurisyyhyn puuttuminen on kaikkein keskeisintä maahanmuuton aiheuttamien ongelmien torjumisessa, Immonen painottaa.

SUOMEN UUTISET