Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii Sanna Marinin hallitusta Suomea piinaavan jengirikollisuuden uhan vähättelystä.

Perussuomalaisten alulle laittama välikysymys nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin on jätetty tänään. Välikysymys sai koko opposition mukaan.

– Poliisinkin mukaan jopa alaikäisten väkivaltarikollisuudessa korostuu maahanmuuttajatausta ja toisen polven maahanmuuttajat. Tässä yhteydessä onkin toissijaista puhua siitä, pitäisikö maahanmuuttajien kotouttamiseen kyetä panostamaan enemmän, sillä mikään määrä rahaa ei riitä, jos ongelman juurisyytä ei tunnusteta. Juurisyy on haitallinen maahanmuutto, ja se pitääkin pysäyttää kokonaan, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo.

Ruotsin tiellä

Maahanmuutto ei saa aiheuttaa uhkaa turvallisuudelle eikä maamme hyvinvoinnille, Tavio sanoo. Hän huomauttaa, että Suomi on kuitenkin jo nyt Ruotsin tiellä.

– Ruotsissa on eniten kuolemaan johtavaa aseväkivaltaa koko Euroopassa. Varoittavasta esimerkistä ei ole opittu mitään, vaikka perussuomalaiset ovat vuosikausia tästä aiheesta puhuneet.

– Katujengiongelma ei poistu hyssyttelemällä eikä puhumalla yhteisestä tahdosta parantaa turvallisuutta, vaan tautiin tarvitaan hoito, joka tepsii sekä oireisiin että aiheuttajaan. Tarvitsemme siis muutoksia kriminaalipolitiikkaan ja maahanmuuttopolitiikkaan sekä lisäresursseja poliisille.

Perussuomalaiset kannattaa rikos- ja seuraamusjärjestelmän uudistamista siten, että henki- ja väkivaltarikoksista tuomittavia rangaistuksia kovennetaan ja rangaistusten paljousalennuksista luovutaan.

– Lisäksi kannatamme sitä, että ulkomaalaisia vankeja ryhdytään siirtämään suomalaisista vankiloista kotimaidensa vankiloihin. Törkeisiin rikoksiin syyllistyneille ulkomaalaisille tulisi ottaa käyttöön karkotusautomaatti eli automaattinen karkotus lisärangaistuksena.

Osalla jo Suomen kansalaisuus

Osa ongelmaa on, että osa ulkomaalaisista rikollisista saa Suomen kansalaisuuden.

– Nykyään Suomen kansalaisuuden voi saada 4-5 vuodessa. Siinä ajassa ei useinkaan ehdi käydä ilmi, onko henkilö rehellinen. Perussuomalaiset kannattaakin kansalaisuuden saamisen asumisaikavaatimuksen tuplaamista kymmeneen vuoteen, Tavio sanoo.

Hän moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtamaa hallitusta siitä, että se on vähätellyt Suomea piinaavan jengirikollisuuden uhkaa. Lisäksi hallitus on epäonnistunut kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisessa.

– Perussuomalaiset haluaa tähän maahan politiikkaa, joka laittaa suomalaisten turvallisuuden etusijalle, Tavio sanoo.

Suomen Uutiset