

PS ARKISTO
Purra Haapala-TV:ssa: Katurikollisuuden juurisyy on huono maahanmuuttopolitiikka – ”Tästä ei pääse mihinkään, vaikka jengeissä mukana olisi myös suomalaisia”
Suomen julkinen terveydenhuolto on ajautunut kriisiin riittämättömien resurssien ja hoitajapulan vuoksi. Esimerkiksi Helsingissä päivystykseen voi joutua odottamaan jopa 20 tuntia. Samaan aikaan Suomea uhkaa maahanmuuttajataustaisten jengien väkivalta ja kaduilla rehottava rikollisuus. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaa, että Suomen nykytilanteen seuraaminen oppositiosta käsin on tuskallista. – On karmeaa katsella kun hallitus tekee vääränlaisia päätöksiä ja ajaa Suomea seinään.
Kalliin energian lisäksi kansalaisia huolestuttaa ja uhkaa maahanmuuttajataustaisten nuorten rikollisuus, katuväkivalta ja ryöstöt, jotka ovat lisääntyneet merkittävästi.
Perussuomalaiset jätti äskettäin hallituksen vastattavaksi välikysymyksen katuväkivallasta ja -ryöstöistä, katujengeistä ja muista asiaan liittyvistä turvallisongelmista ja niihin reagoimisesta.
Katuväkivaltaan ja jengiytymiseen otti äskettäin kantaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka sanoi olevansa tilanteesta huolissaan. Niinistön mukaan Suomi kulkee samaa tietä kuin Ruotsi, hieman vain jäljessä.
Riikka Purra kiitteli Ilta-Sanomien Haapala-TV:ssa, että presidentti Niinistöltä on kuultu hyviä kannanottoja aiemminkin.
– Hän on huomauttanut esimerkiksi kansainvälisten sopimusten aiheuttamista ongelmista liberaalin maasta toiseen liikkumisen maailmassa ja siitä, millaisia turvallisuusongelmia tästä voi seurata. Presidentti toki vastaa erityisesti ulkoisesta turvallisuudesta. Kuitenkin nykyisin sisäinen ja ulkoinen turvallisuus vahvasti linkittyvät toisiinsa.
Purra korostaa, että katurikollisuuden juurisyy on huono maahanmuuttopolitiikka
– Poliisin mukaan jengiläisistä 95 prosenttia on maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia. Tästä ei pääse mihinkään, vaikka mukana olisi myös kantasuomalaisia.
Perussuomalaisilla valmiit ratkaisut
Purra huomauttaa, että Ruotsin uusi oikeistohallitus on puuttumassa voimakkaasti katuväkivaltaan ja jengirikollisuuteen.
Perussuomalaiset on äskettäin julkaissut kriminaalipoliittisen ohjelman, jossa vaaditaan muun muassa koventamaan törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikoksista annettavia tuomioita, karkottamaan ulkomaalaisrikolliset kotimaihinsa ja poistamaan rangaistusten niin sanotut paljousalennukset.
– Perussuomalaisten toimenpiteissä ongelmaan puututaan toimilla, joihin liittyy sekä maahanmuuttopoliittisia että kriminaalipoliittisia muutoksia, erilaisia viranomaisten toimivaltuuksien lisäämistä ja lisäresursointia, Purra sanoo.
Perussuomalaiset ei kuitenkaan suhtaudu täysin kielteisesti myöskään niin sanottuihin pehmeisiin keinoihin.
– Esimerkiksi tietynlainen ankkuritoiminta voi olla hyvinkin tehokasta. Sanoisin kuitenkin, että pehmeitä keinoja ja kotouttamista on tässä maassa kokeiltu jo niin paljon, ja siihen on käytetty niin runsaasti resursseja, että nyt on aika tarkistaa kurssia. Jatkossa on otettava kolme kovaa keinoa yhtä pehmeää keinoa kohden.
Työmarkkinaongelmia ei voi korjata maahanmuutolla
Mediassa on viime päivinä ollut runsaasti esillä mongolialaisen sairaanhoitajan tapaus. Sairaanhoitaja ei saanut Suomeen oleskelulupaa.
Purra toteaa, että perussuomalaiset ei vastusta sitä, että Suomeen tullaan tekemään töitä, josta saatavalla palkalla tullaan toimeen.
– Sen sijaan perussuomalaiset vastustaa sosiaaliturvaan nojaavaa työperäistä maahanmuuttoa. Se on rasite veronmaksajalle ja julkiselle taloudelle, joten emme voi sitä kannattaa.
Purra kehottaa katsomaan tilastoja.
– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajataustaisten työllisyysaste on heikko.
Purra painottaa, että Suomen työmarkkinoiden ongelmat ovat järjestelmän sisäisiä.
– On työvoimapulaa, kohtaanto-ongelmia ja lisäksi matalilla palkkatasoilla työn kannustimet ovat heikkoja. Näistä ongelmista ei kuitenkaan päästä eroon haalimalla laastariksi EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa. Vaikka sitä haluttaisiinkin jatkaa, meidän on siitä huolimatta korjattava omat työmarkkinoiden ongelmamme, koska ne samat ongelmat koskevat myös maahanmuuttajia.
Sote kriisissä, pääministeri ei vastaa kysymyksiin
Etelä-Suomessa, erityisesti Helsingissä ja Tampereella sairaalat ovat ajautuneet vakavaan kriisiin riittämättömien resurssien ja hoitajapulan vuoksi. Esimerkiksi Helsingissä päivystykseen voi joutua odottamaan 20 tuntia. Samaan aikaan potilaita on enemmän kuin normaalistikaan pystyttäisiin hoitamaan.
Perussuomalaiset muistutti jo ennen tammikuun aluevaaleja, että uusien hyvinvointialueiden rahat eivät tule riittämään, ellei asioita kyetä laittamaan tärkeysjärjestykseen ja tekemään arvovalintoja.
Purra kuvaa tilannetta hirvittäväksi.
– Sote on pahemmassa kriisissä kuin koskaan. Päivystyksestä ei päästä eteenpäin, ei päästä osastoille eikä kotihoitoon, koska resursseja puuttuu joka puolelta. En nyt keksi, miten tämänkään ongelman voisi ratkaista EU:n ulkopuolelta tulevalla maahanmuutolla.
Purra kuvaa, että Suomen tilanteen seuraaminen oppositiosta käsin on tuskallista.
– On karmeaa katsella kun hallitus tekee vääränlaisia päätöksiä ja ajaa Suomea seinään. Nyt keskusteluissa puhutaan jo seuraavasta hallituskaudesta tyyliin ”mistä leikkaisitte”, vaikka samaan aikaan tältä hallitukselta ei kysytä samoja kysymyksiä, eikä pääministeriä laiteta vastamaan, Purra huokaa.
Pääministeri Sanna Marin tunnetusti ei ole innokas vastaamaan opposition kysymyksiin. Tämänpäiväinen eduskunnan kyselytunti oli vuoden viimeinen, eikä Marin ollut paikalla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- päivystyskriisi työn kannustimet katujengit palkkataso sairaalat hoitoonpääsy tärkeysjärjestys Työmarkkinat halpatyövoima Riikka Purra Sanna Marin Sauli Niinistö Sosiaaliturva Turvallisuus Väkivalta hallitus Rikollisuus sote maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Välikysymys nuoriso- ja katujengirikollisuudesta: Tämä on maahanmuuton ongelma – tekijää holhoava ja paapova ja uhrin unohtava rikospolitiikka on Suomen kansallinen ominaispiirre

Tilannekuva haltuun: Humanitaarinen maahanmuutto täytyy viimeistään nyt tunnistaa keskeisimmäksi jengirikollisuuden ja jengiytymisen syyksi

Perussuomalaiset vaati eduskunnassa hallitusta puuttumaan katuväkivaltaan ja jengirikollisuuteen – keskustan ja vasemmistoliiton ministereitä alkoi naurattaa

Sisäministeri Mikkonen: Maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajataustaisen katujengirikollisuuden kanssa

Eskilstunan eskareissa opetetaan suojautumaan luodeilta – kesään mennessä puolet oppilaista koulutettu kätkeytymään lukkojen taakse

Purra esitti epäluottamusta: Suomalaiset ovat kyllästyneet haittamaahanmuuton ongelmiin, mutta hallitus ei edelleenkään kehtaa myöntää nuoriso- ja katurikollisuuden juurisyitä

Simula: Hallitus vain lisää juuri sellaista maahanmuuttoa, joka lisää katuväkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta

Leena Meri: Katujengirikollisuus karkaamassa käsistä – Ruotsi ja Tanska varoittavia esimerkkejä

Marko ”Fobba” Forss Ylellä: ”Ikärajalla on väliä rikosten selvittämisen kannalta”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää