Suomen julkinen terveydenhuolto on ajautunut kriisiin riittämättömien resurssien ja hoitajapulan vuoksi. Esimerkiksi Helsingissä päivystykseen voi joutua odottamaan jopa 20 tuntia. Samaan aikaan Suomea uhkaa maahanmuuttajataustaisten jengien väkivalta ja kaduilla rehottava rikollisuus. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaa, että Suomen nykytilanteen seuraaminen oppositiosta käsin on tuskallista. – On karmeaa katsella kun hallitus tekee vääränlaisia päätöksiä ja ajaa Suomea seinään.

Kalliin energian lisäksi kansalaisia huolestuttaa ja uhkaa maahanmuuttajataustaisten nuorten rikollisuus, katuväkivalta ja ryöstöt, jotka ovat lisääntyneet merkittävästi.

Perussuomalaiset jätti äskettäin hallituksen vastattavaksi välikysymyksen katuväkivallasta ja -ryöstöistä, katujengeistä ja muista asiaan liittyvistä turvallisongelmista ja niihin reagoimisesta.

Katuväkivaltaan ja jengiytymiseen otti äskettäin kantaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka sanoi olevansa tilanteesta huolissaan. Niinistön mukaan Suomi kulkee samaa tietä kuin Ruotsi, hieman vain jäljessä.

Riikka Purra kiitteli Ilta-Sanomien Haapala-TV:ssa, että presidentti Niinistöltä on kuultu hyviä kannanottoja aiemminkin.

– Hän on huomauttanut esimerkiksi kansainvälisten sopimusten aiheuttamista ongelmista liberaalin maasta toiseen liikkumisen maailmassa ja siitä, millaisia turvallisuusongelmia tästä voi seurata. Presidentti toki vastaa erityisesti ulkoisesta turvallisuudesta. Kuitenkin nykyisin sisäinen ja ulkoinen turvallisuus vahvasti linkittyvät toisiinsa.

Purra korostaa, että katurikollisuuden juurisyy on huono maahanmuuttopolitiikka

– Poliisin mukaan jengiläisistä 95 prosenttia on maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia. Tästä ei pääse mihinkään, vaikka mukana olisi myös kantasuomalaisia.

Perussuomalaisilla valmiit ratkaisut

Purra huomauttaa, että Ruotsin uusi oikeistohallitus on puuttumassa voimakkaasti katuväkivaltaan ja jengirikollisuuteen.

Perussuomalaiset on äskettäin julkaissut kriminaalipoliittisen ohjelman, jossa vaaditaan muun muassa koventamaan törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikoksista annettavia tuomioita, karkottamaan ulkomaalaisrikolliset kotimaihinsa ja poistamaan rangaistusten niin sanotut paljousalennukset.

– Perussuomalaisten toimenpiteissä ongelmaan puututaan toimilla, joihin liittyy sekä maahanmuuttopoliittisia että kriminaalipoliittisia muutoksia, erilaisia viranomaisten toimivaltuuksien lisäämistä ja lisäresursointia, Purra sanoo.

Perussuomalaiset ei kuitenkaan suhtaudu täysin kielteisesti myöskään niin sanottuihin pehmeisiin keinoihin.

– Esimerkiksi tietynlainen ankkuritoiminta voi olla hyvinkin tehokasta. Sanoisin kuitenkin, että pehmeitä keinoja ja kotouttamista on tässä maassa kokeiltu jo niin paljon, ja siihen on käytetty niin runsaasti resursseja, että nyt on aika tarkistaa kurssia. Jatkossa on otettava kolme kovaa keinoa yhtä pehmeää keinoa kohden.

Työmarkkinaongelmia ei voi korjata maahanmuutolla

Mediassa on viime päivinä ollut runsaasti esillä mongolialaisen sairaanhoitajan tapaus. Sairaanhoitaja ei saanut Suomeen oleskelulupaa.

Purra toteaa, että perussuomalaiset ei vastusta sitä, että Suomeen tullaan tekemään töitä, josta saatavalla palkalla tullaan toimeen.

– Sen sijaan perussuomalaiset vastustaa sosiaaliturvaan nojaavaa työperäistä maahanmuuttoa. Se on rasite veronmaksajalle ja julkiselle taloudelle, joten emme voi sitä kannattaa.

Purra kehottaa katsomaan tilastoja.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajataustaisten työllisyysaste on heikko.

Purra painottaa, että Suomen työmarkkinoiden ongelmat ovat järjestelmän sisäisiä.

– On työvoimapulaa, kohtaanto-ongelmia ja lisäksi matalilla palkkatasoilla työn kannustimet ovat heikkoja. Näistä ongelmista ei kuitenkaan päästä eroon haalimalla laastariksi EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa. Vaikka sitä haluttaisiinkin jatkaa, meidän on siitä huolimatta korjattava omat työmarkkinoiden ongelmamme, koska ne samat ongelmat koskevat myös maahanmuuttajia.

Sote kriisissä, pääministeri ei vastaa kysymyksiin

Etelä-Suomessa, erityisesti Helsingissä ja Tampereella sairaalat ovat ajautuneet vakavaan kriisiin riittämättömien resurssien ja hoitajapulan vuoksi. Esimerkiksi Helsingissä päivystykseen voi joutua odottamaan 20 tuntia. Samaan aikaan potilaita on enemmän kuin normaalistikaan pystyttäisiin hoitamaan.

Perussuomalaiset muistutti jo ennen tammikuun aluevaaleja, että uusien hyvinvointialueiden rahat eivät tule riittämään, ellei asioita kyetä laittamaan tärkeysjärjestykseen ja tekemään arvovalintoja.

Purra kuvaa tilannetta hirvittäväksi.

– Sote on pahemmassa kriisissä kuin koskaan. Päivystyksestä ei päästä eteenpäin, ei päästä osastoille eikä kotihoitoon, koska resursseja puuttuu joka puolelta. En nyt keksi, miten tämänkään ongelman voisi ratkaista EU:n ulkopuolelta tulevalla maahanmuutolla.

Purra kuvaa, että Suomen tilanteen seuraaminen oppositiosta käsin on tuskallista.

– On karmeaa katsella kun hallitus tekee vääränlaisia päätöksiä ja ajaa Suomea seinään. Nyt keskusteluissa puhutaan jo seuraavasta hallituskaudesta tyyliin ”mistä leikkaisitte”, vaikka samaan aikaan tältä hallitukselta ei kysytä samoja kysymyksiä, eikä pääministeriä laiteta vastamaan, Purra huokaa.

Pääministeri Sanna Marin tunnetusti ei ole innokas vastaamaan opposition kysymyksiin. Tämänpäiväinen eduskunnan kyselytunti oli vuoden viimeinen, eikä Marin ollut paikalla.

SUOMEN UUTISET