Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen purskahtivat nauruun kyselytunnilla, kun hallitukselta vaadittiin puuttumista räjähdysmäisesti kasvavaan katurikollisuuteen.

Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin tänään erikoinen reaktio hallituksen edustajilta, kun hallitukselta vaadittiin ripeitä toimia laajasti rehottavaan katuväkivaltaan ja jengirikollisuuteen puuttumiseksi.

Joko on aika herätä ja myöntää ongelma?

Perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemi luetteli hallitukselle rikollisuutta koskevia uutisotsikoita tältä vuodelta.

– Vantaalla väkivaltaisten katuryöstöjen aalto, Tampereella puukotukset kasvussa, ryöstöjen määrä kasvanut ja nuorten väkivalta räjähtänyt pääkaupunkiseudulla. Siinä on teille otsikoita, mitä te olette asialle tehneet?

Niemi mainitsi myös, että yli puolet nuorista ryöstäjistä Helsingissä on maahanmuuttajataustaisia ja jopa 95 prosenttia katujengien jäsenistä on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.

– Joko on aika herätä ja myöntää ongelma? Me perussuomalaiset haluamme tiukkoja toimia. Enää ei riitä ymmärtäminen, päänsilittely ja maahanmuuttajien kotoutustoimien vaatiminen.

Opposition huolet eivät kiinnosta

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) eivät ministeriaitiossa korvaansa lotkauttaneet opposition huolille, sillä molemmat puhkesivat kesken kaiken makeaan nauruun.

Ministerien naurunremakka nähtävissä videoklipissä 13 sekunnin kohdalla.

SUOMEN UUTISET