Maahanmuuttajataustaisten katujengien harjoittama väkivalta on monessa Suomen kaupungissa suorastaan räjähtänyt käsiin tänä vuonna. Tiukkoja toimia vaativat perussuomalaiset tenttasivat kyselytunnilla hallitusta, joka myönsi ongelman mutta ei edelleenkään ole halukas puhumaan sen juurisyystä, haitallisesta maahanmuutosta.

– Vantaalla väkivaltaisten katuryöstöjen aalto, Tampereella puukotukset kasvussa, nuorten väkivalta räjähtänyt pääkaupunkiseudulla, ryöstöjen määrä kasvoi rajusti. Siinä teille otsikoita tältä vuodelta. Ja mitä te olette asialle tehneet? perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemi kysyi tänään eduskunnan kyselytunnin aluksi.

Niemi huomautti, että yli puolet nuorista ryöstäjistä ovat Helsingissä maahanmuuttajataustaisia ja jopa 95 prosenttia katujengeihin kuuluvista jäsenistä on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.

Perussuomalaiset esittänyt tiukkoja toimia

Perussuomalaiset vaatii tiukkoja toimia. Puolueen kriminaalipoliittisessa ohjelmassa vaaditaan muun muassa koventamaan törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikoksista annettavia tuomioita, karkottamaan ulkomaalaisrikolliset kotimaihinsa ja poistamaan rangaistusten niin sanotut paljousalennukset.

– Tässä ei nyt riitä enää ymmärtäminen, pään silittely ja maahanmuuttajien kotoutustoimien vaatiminen. Se tie on kuljettu loppuun ja nähty, mitä siitä seuraa, Niemi totesi.

– Mitä te aiotte tehdä tälle kasvavalle ongelmalle? Niemi kysyi hallitukselta.

Sisäministeri ei puhunut sanaakaan maahanmuutosta

Sisäministeri Krista Mikkonen myönsi itse ongelman, muttei sanallakaan maininnut ongelman juurisyytä, haitallista maahanmuuttoa. Hän perusteli, että hallitus on puuttunut asiaan lisäämällä poliisin ja oikeuslaitoksen resursseja, jotta rikoksentekijät saadaan vastuuseen.

– Onpa surullista kuultavaa. Kyse ei ole lisäämistänne poliisin resursseista, kyse on teidän ja eduskunnan ajamasta maahanmuuttopolitiikasta, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti.

– Me olemme varoittaneet tästä ongelmasta vuosia. Mitä te olette tehneet? Vähätelleet sitä, sanoneet, että me maalaamme uhkakuvia, Purra hämmästeli.

Purra totesi, että perussuomalaiset on jättämässä asiasta välikysymyksen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolusteli asiaa vain toteamalla, että jokainen maahanmuuttaja ei ole rikollinen. Näin ei salissa väitettykään.

Suomen Uutiset