Katuväkivalta ja ryöstörikollisuus ovat voimakkaassa nousussa. Tekijät ovat usein nuoria, jopa alaikäisiä. Pahoinpitelyihin liittyy nöyryyttämistä ja ”kunnian” suojelua, tekojen kuvaamista ja somessa jakamista sekä monia muita muista maista tuttuja elementtejä.

– Ongelma on pääosin seurausta vuosikausia harjoitetusta surkeasta maahanmuuttopolitiikasta. Maahamme on päästetty tänne integroitumattomia ihmisiä. Kun tehdään samoin kuin naapurimaissa on tehty, saadaan samanlaisia tuloksia, perussuomalaiset huomauttavat.

Ongelmat olleet tiedossa jo pitkään

Perussuomalaiset on varoittanut ongelmista pitkään. Muut puolueet ja useat yhteiskunnan tahot eivät ole lotkauttaneet korvaansa. Päinvastoin perussuomalaisia on syytetty turhien uhkakuvien maalaamisesta, vaikka olemme johdonmukaisesti olleet koko ajan oikeassa: seuraamme tismalleen Ruotsin tiellä.

– Hallitus on epäonnistunut sisäisen turvallisuuden takaamisessa.

– Olemme vaatineet lukuisia lainsäädäntömuutoksia ja toimenpiteitä, erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan ja kriminaalipolitiikkaan. Muut vaativat lisää kotouttamistoimenpiteitä – ja lisää maahanmuuttoa. Suomi käyttää merkittävästi resursseja kotouttamiseen ja muunlaiseen maahanmuuttajien hoivaamiseen. Siitä ei ole hyötyä, päinvastoin. Päänsilittely ei auta. Nyt tarvitaan voimakkaita toimia.

Hyssyttely riittää

Perussuomalaiset tekivät eilen budjettikäsittelyn yhteydessä epäluottamuslauseen hallitukselle reagoimattomuudesta ongelmaan. Asiasta äänestetään huomenna perjantaina.

– Haluamme saattaa asian kuitenkin laajemman keskustelun alle eduskunnassa ja yhteiskunnassa muutenkin. Annamme hallitukselle mahdollisuuden nopeasti reagoida ja vastata kansalaisten vaatimuksiin. Kyse on yhteiskuntamme perustavanlaatuisista asioista – turvallisuudesta; siitä, että kaduillamme voivat nuoret, naiset, miehet rauhassa kulkea. Hyssyttely riittää.

Siksi perussuomalaiset jättää katuväkivallasta ja -ryöstöistä, katujengeistä ja muista tähän liittyvistä turvallisuutemme ongelmista ja niihin reagoimisesta hallituksen vastattavaksi välikysymyksen.

SUOMEN UUTISET