Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra esitti hallitukselle tänään epäluottamusta kuluvan vuoden lisätalousarviota käsitellessä. Purra huomautti, että nuorten ja jopa alaikäisten harrastama katuväkivalta- ja ryöstörikollisuus sekä jengeissä että muissa porukoissa on lisääntynyt räjähdysmäisesti, muttei hallitus ole tehnyt asialle mitään.

– Ongelma pyörii lähes yksinomaan maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten ympärillä. Perussuomalaiset ovat varoittaneet surkean maahanmuuttopolitiikkamme seurauksista pitkään. Nyt katuväkivalta, jo naapurimaista valitettavan tuttu ongelma, on kaikkien tiedossa, Riikka Purra totesi.

– Suomessa nuorten, naisten, miesten, kaikkien on saatava liikkua kaduilla rauhassa. Vanhempien ei pidä pelätä lastensa joutuvan väkivallan ja ryöstöjen uhreiksi.

Vain perussuomalaisilla oikeita keinoja

Purran mukaan muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vuosien ajan vähätelleet ongelmaa. Nyt onkin Purran mielestä viimeinen hetki huolehtia siitä, ettei Suomi ole pian samassa tilanteessa kuin Ruotsi.

– Perussuomalaisten vastalauseen mukaisesti esitän seuraavan epäluottamuslauseen:

– Eduskunta toteaa, että hallitus on vähätellyt jengi- ja katurikollisuuden tuomaa uhkaa kansalaisille, epäonnistunut kansalaisten turvallisuudesta huolehtimisessa, katurikollisuuden lisääntymisen ehkäisemisessä, ilmiön asianmukaisessa tiedottamisessa sekä jättänyt tekemättä päättäväiset toimet ilmiön kitkemiseksi, ja näin ollen hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta, Purra esitti.

Puheenjohtaja perustelee videolla epäluottamuslauseen jättämistä:

SUOMEN UUTISET