Eduskunnassa keskusteltiin opposition välikysymyksestä nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumiseksi maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin. Kansanedustaja Mauri Peltokangas on huolissaan siitä, miten katujengirikollisuus on saanut aivan uusia mittasuhteita.

– Väkivalta on raaistunut ja arkipäiväistynyt. Esimerkiksi teräaseet ovat yleistyneet. Helsingissä nuoria pelottaa pukeutua merkkivaatteisiin, jotta eivät tulisi ryöstetyiksi, ja julkisilla paikoilla liikutaan mielellään kaveriporukoissa, Mauri Peltokangas sanoo.

”Rasisti- ja natsikortit lentelevät”

Ryösteleviin katujengeihin kuuluu pääasiassa maahanmuuttajataustaisia nuoria, joten aihe nivoutuu hyvin tiiviisti nimenomaan maahanmuuttopolitiikkaan.

– Perussuomalaiset ovat jo vuosia varoitelleet haitallisen maahanmuuton seurauksista, Peltokangas toteaa ja jatkaa:

– Usein viestintuoja on joutunut kovan kritiikin ja haukkumisen kohteeksi, ja rasisti- ja natsikortit lentelevät vieläkin jatkuvasti. Toivottavasti keskusteluilmapiiri asian tiimoilta muuttuisi ja tervehtyisi edes nyt, kun vakavat oireet ovat tulleet esiin.

Vakavuus ymmärretään vaalipuheissa

Hyssyttelyn ja maton alle lakaisun aika on nyt ohi. Peltokangas korostaa, että perussuomalaiset ovat nähneet jo kauan sitten, mihin liian löysä maahanmuuttopolitiikka johtaa Ruotsissa, jonka yhteiskunta on hyvin vertailukelpoinen omaamme nähden.

– Muutkin ovat ainakin nyt vaalipuheissaan jo ymmärtäneet asian vakavuuden. Toivon todella, että tämä ei jää vain jälleen puheeksi.

Ruotsalaiset askeleen edellä

– Samoin asian vakavuuden ovat huomanneet myös ruotsalaiset, sillä valtiopäivävaalit voitti Ruotsin oikeistoblokki, jonka uudessa hallitusohjelmassa on paljon kiristyksiä sekä maahanmuutto- että kriminaalipolitiikkaan, Peltokangas toteaa ja jatkaa:

– Tanskassa edes uusi demarihallitus ei aio tehdä löysennyksiä maahanmuuttopolitiikkaansa vaan ylläpitää vielä Ruotsiakin tiukempaa linjaa. Tämä johtuu siitä, että Tanskan politiikka on tässä asiassa ollut niin onnistunutta, että sitä ei lähde kyseenalaistamaan enää mikään vakavasti otettava puolue vaaleissa.

– Milloin Suomen demarit ottavat mallia ulkomaisista aatetovereistaan? Peltokangas kysyy.

Vihreät jatkaisi samalla linjalla

Peltokankaan mukaan sisäministeri Krista Mikkosen puheista saa sen käsityksen, että ainakin vihreät jatkavat mielellään ihan samaa rataa kuin tähänkin asti.

– Se tarkoittaisi lisää löysennyksiä maahanmuuttopolitiikkaan ja lisää lieveilmiöitä. Tosiasioita ei haluta tunnustaa, vaan aihetta kierrellään vähän asian sivusta.

– Me perussuomalaiset sen sijaan tahdomme antaa poliiseille pakkiin uusia työkaluja, joilla puuttua tähän tilanteeseen heti alkumetreillä, Peltokangas pohtii ja kysyy:

– Miksi emme ottaisi mallia vaikkapa Tanskan onnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta, josta itse asiassa näyttää tulevan uusi pohjoismainen normi?

SUOMEN UUTISET