Liikkuminen Tukholmassa edellyttää erityisesti ilta-aikaan valppautta ja tietoisuutta suurkaupungin vaaroista. Paikallinen poliisi on pyrkinyt ennaltaehkäisevin toimin rauhoittamaan tilannetta. Nyt poliisi voi kertoa onnistumisestaan ongelmallisen lähiön yössä.

Tukholman poliisi oli jo jonkin aikaa kiinnittänyt huomiota siihen, että Vällingbyn metroaseman tienoilla tapahtui ryöstöjä tiuhaan tahtiin. Poliisin tiedotteen mukaan virkavalta päätti panostaa alueen seurantaan estääkseen uusia rikoksia.

Pidätys viime hetkellä

Niinpä eräänä tammikuun iltana poliisi oli havainnut tiedustelutoimiensa yhteydessä, että kaksi tumma-asuista henkilöä oli piiloutunut puskiin metron uloskäynnin lähellä. Siviiliasuinen poliisi ryhtyi tuumasta toimeen ja asettautui syötiksi houkutellakseen ryöstäjät iskemään.

– Pyysimme siviiliasuista kollegaamme tutkailemaan tilannetta ja kulkemaan pusikon ohitse samalla kun tukipartio piiloutui epäiltyjen näkymättömiin. Epäillyt lähtivätkin seuraamaan syöttiä. He tulivat lähemmäksi ja lähemmäksi mahdollista uhria. Välttääksemme vaarallista tilannetta tulimme esiin ja pidätimme epäillyt ryöstäjät, kertoo ”Rasmus” poliisin erikoisyksiköstä.

Jengiväkivalta kukoistaa

Epäillyiltä löytyi pidätyksen yhteydessä muun muassa veitsi. Kotietsinnässä epäillyiltä löytyi aiemmissa ryöstöissä kateisiin joutunutta omaisuutta. Nuoret istuvat nyt telkien takana odottamassa syytteitä ryöstöistä ja ryöstön valmistelusta.

Vällingby on tullut surullisen tutuksi jengiväkivallan yhteydessä. Uudenvuoden aattona paikallisen hampurilaisbaarin edessä ammuttiin hengiltä 20-vuotias mies ja kaksi muuta haavoittui. Ampuminen liittyy Aftonbladetin mukaan paikallisten rikollisjengien välienselvittelyyn.

SUOMEN UUTISET