Eduskuntavaalit häämöttävät. Vauhdista putoava pääministeri Sanna Marin on käynnistänyt erittäin rajun perussuomalaisiin kohdistuvan leimaamiskampanjan. Marinin toiminta on suomalaisessa politiikassa poikkeuksellista.

– Marin esitti tänään politiikan toimittajien tilaisuudessa huomattavan laajoja, satoja tuhansia suomalaisia koskevia perusteettomia rasismisyytöksiä. Hän avaa Pandoran lippaan, ja usuttaa kannattajiaan tarkoituksellisesti vihakampanjaan. Tällainen toiminta on erityisesti pääministeriltä erittäin tuomittavaa, ps:n työmies Matti Putkonen moittii.

Putkonen pitää toimintaa erityisen moitittavana sitä, että pääministeri yrittää tarkoituksellisesti lietsoa vihaa ja inhoa perussuomalaisia kohtaan. Suomessa eletään Ukrainan sodan ja Nato-hakemuksen takia muutenkin poikkeuksellisia aikoja.

– Tällaisina aikoina pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, ei ehdoin tahdoin ja väkisin lietsoa eripuraa ja kahtiajakoa. Luulisi jopa pääministeri Marinin ymmärtävän, että tahallinen vihan ja aggressioiden kylväminen ei kuulu Suomeen.

Putkonen arvioi, että Marinin vihaan yllyttävä puhe ei jää seurauksitta. Se vaikuttaa ehdokastilaisuuksissa ja jopa koulujen pihoilla.

– Vastaavanlaisia masinoituja vihahyökkäyksiä koettiin vuonna 2015. Se johti jopa kouluissa kiusaamisaaltoon perussuomalaisten perheiden lapsia kohtaan. Tämä ei saa toistua.

– Sen lisäksi, että Marinin vihapuhe on vaarallista sivullisille, se ei auta SDP:tä nostamaan kannatustaan. Kuten kaikkialta Euroopassa näemme, äärilaidan vasemmistopuolueet käyttävät leimaamisasetta sumeilematta. Mutta silti ne häviävät vaaleissa. Tämä nähtiin äskettäin Ruotsissa ja Italiassa.

SUOMEN UUTISET