Kesällä nimitetty tuore hallitus kunnioittaa suomalaista kulttuuriperintöä. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Kaisa Garedew iloitsee siitä, että tämä on kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Hallitusohjelman mukaan koulujen kasvatustehtävään kuuluu varmistaa suomalaisen kulttuuriperinnön välittyminen uusille sukupolville.

– Kouluissa ja päiväkodeissa kevät- ja joulujuhliin liittyy perinteitä, joita on niiden kristillisen luonteen vuoksi pyritty viime vuosina häivyttämään. Sen sijaan, että pelätään jonkun loukkaantuvan niistä, tulisi niihin suhtautua arvokkaana osana suomalaista kulttuuriperintöä, Kaisa Garedew huomauttaa.

Kristillisyys on osa suomalaista kulttuuriperintöä

Tällaisia perinteitä ovat esimerkiksi “Suvivirsi” ja “Enkeli taivaan”. Myös kristillisiin juhlapyhiin liittyvät vierailut kirkossa kuuluvat niihin.

– On tärkeää, että nuoret ja tulevat sukupolvet ymmärtävät, millaiselle arvopohjalle suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on perustettu. Esimerkiksi ihmisarvon kunnioittaminen ja heikoimmista huolehtiminen nousevat nimenomaan kristillisistä arvoista, eikä sitä tosiasiaa tarvitse piilotella, muistuttaa Garedew.

Suomen Uutiset