Kansanedustaja Juho Eerolan mielestä Suomen ei tule lähteä mukaan täysimittaisiin Venäjä-pakotteisiin, mikäli muutkaan EU-maat eivät näin tee.

Eerola muistuttaa, että Iso-Britannia – pääosassa Lontoon Cityn pankkikeskittymä – toimii turvapaikkana venäläisen valtaeliitin omaisuudelle, ja Ranska jatkaa jääräpäisesti asekauppaansa Venäjälle toimittamalla Mistral-luokan maihinnousualuksia.

– Suomen ei tule lähteä mukaan pakotteisiin, mikäli ne eivät kohdistu tasapuolisesti kaikkiin EU-maihin, ja mikäli niiden vaikutus ei kohdistu sinne minne eniten pitäisi, eli pankkisektorille.

Ranska aseistaa Venäjää edesvastuuttomasti

Eerolan mielestä on käsittämätöntä, että Ranskan aseistaa Venäjää maihinnousualuksilla.

– Miten on mahdollista että EU ei ole jämäkämmin lähtenyt painostamaan Ranskaa tällaisessa asiassa? Maihinnousualukset ovat kehittynyttä sotateknologiaa, joka lisää Venäjän sodankäyntikykyä merkittävästi, Eerola ihmettelee.

– Venäläisen amiraalin mukaan Georgian sota olisi voitettu 40 minuutissa 26 tunnin sijaan, mikäli Venäjällä olisi ollut käytettävissä Mistral-luokan maihinnousualuksia.

Suomenkin rajattava pakotteita

Mikäli EU:n pakotteet eivät kohdistu merkittävästi brittien pankkisektoriin ja Ranskan asekauppoihin, tulee pakotteet Suomen osalta rajoittaa Eerolan mielestä venäläisten maakauppoihin.

– Jos Ranska ja Britannia eivät ole valmiita muita EU-maita kohtaan tasapuolisiin pakotteisiin, on Suomen rajattava pakotteet ainoastaan venäläisten maakauppoihin.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit