

LEHTIKUVA
Eerolan puhe Pohjoismaiden neuvostossa ei miellyttänyt kaikkia: Vasemman laidan edustajat pahoittivat mielensä ääri-islamin arvostelusta
Pohjoismaiden neuvoston istunto äityi keskiviikkona väittelyksi perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerolan otettua esille ääri-islamin nousun ja leviämisen Eurooppaan vakavasti otettavana ongelmana.
Keskustelun aiheena oli ulkopolitiikka ja monenlaisia turvallisuusuhkia käsiteltiin, mutta maahanmuuton ongelmia ja väkivaltaisen ääri-islamismin leviämistä ei kukaan ollut vielä maininnut.
– Tästä sitten jotkut edustajat harmistuivat, muiden muassa Paavo Arhinmäki (vas.), Eva Biaudet (r.) ja muutama muu. Ihmettelin sitä, että miksi poliittista ääri-islamia arvosteleva saa rasistin leiman, vaikka esimerkiksi Yhdysvaltain tai Venäjän voi sanoa olevan uhka maailmanrauhalle, Eerola kertoo.
Vasemmiston edustajat kimpussa
Eerola tähdentää puhuneensa ääri-islamista poliittisena ideologiana, ei islamista uskontona. Muutama lähinnä vasemmistoliiton edustaja hyökkäsi Eerolaa vastaan rajusti, kokoomuksen Wille Rydman ja perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari puolustivat häntä.
– Vaikka jotkut edustajat väittivät, että syyllistin yli miljardi ihmistä, siitä ei ollut kyse. Mielestäni kaikkia poliittisia ideologioita on voitava arvostella, Eerola sanoo.
On erikoista, että tiettyjä väkivaltaisia ääriliikkeitä ei Suomessa tai Pohjoismaissakaan saa kritisoida herättämättä voimakkaita vastareaktioita vasemman laidan edustajissa.
Halutaan vaientaa leimaamalla rasistiksi
Eerola arvelee ilmiön johtuvan siitä, että aikaisemmin täällä on varauksetta uskottu maahanmuuton ja monikulttuurisuuden olevan pelkästään hyvä asia ja Suomelle suuri rikkaus.
– Nyt kun muun muassa Ruotsista on saatu paljon kokemuksia siitä, että tietynlainen maahanmuutto voi olla myös suuri turvallisuusriski ja merkittävä kustannustekijä, halutaan vaientaa ja leimata rasisteiksi ne, jotka jo aikaisemmin ovat puhuneet hallitsemattoman maahanmuuton riskeistä. Kenties osa poliitikoista häpeää aiempia sanomisiaan, Eerola arvelee.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Hallitus hyväksyy avun vaikka Isis-taistelijalle – veteraanien kustannuksella

Eerola: EU-komissio haluaa avata uusia väyliä maahantulijoille – ehdotusta ei pidä hyväksyä

Juho Eerola toi terveisiä Pohjoismaiden Neuvostosta: tavoitteena yhteinen, tiukka linja

Perussuomalaiset palasivat juurilleen: ”Huonoa politiikkaa voi muuttaa vain äänestämällä”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.