Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola pelkää kansalaisten uskon europolitiikkaan rapistuvan Kyproksen tukisotkujen myötä, mikä sortaa myös luottamusta pankkeihin.

”Kyseessä on myös jälleen kerran rike euron sääntöjä kohtaan. Maastrichtin sopimuksen lauseke velkaisten maiden pelastamiskiellosta oli olennainen euroalueen vakaudelle. Sen syrjään laittaminen Kreikan tapauksessa vuonna 2010 laukaisi kaikki sitä seuraavat ongelmat. Nyt todistetaan toista radikaalia virhettä, kun täysin järkevää talletussuojaa lähdettiin heikentämään. Voimme vain toivoa, että ahdistuneiden tallettajien valinta ei ole paniikki.

Se olisi pankkisysteemin kaatuminen ja euron loppu”, Korhola kirjoittaa uuden Suomen blogissaan.

Hän kertoo miettineensä jo kolme vuotta sitten, ettei EU:n olisi pitänyt ryhtyä tukemaan Kreikkaa.

”En edes yritä teeskennellä tietäväni, mitä nyt pitäisi tehdä Kuvittelen vain tietäväni, mitä ei olisi pitänyt tehdä kolme vuotta sitten. Rahaliiton sääntöjä ei olisi pitänyt rikkoa lähtemällä Kreikan tulemisen tielle. Silloin ilmaisin huoleni sanomalla, että rakennamme hiekalle. Ja paljastin, kuinka tämä huoli syntyi keskellä yötä sängyssä pystyyn singahtaen. Aloin pelätä, että tällä tiellä menetetään kansalaisten luottamus europolitiikkaan”, Korhola kirjoittaa.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit