

Elo: Schengen-sopimus on lakkautettava
Pääministeri Juha Sipilä sanoi lauantaina tiedotustilaisuudessa totuudenmukaisesti, että vapaan liikkuvuuden Schengen-sopimus on nyt koetuksella, perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo huomauttaa.
– Suomen on mahdollisimman nopeasti tehtävä kansallinen päätös rajatarkastusten käyttöönotosta. Näin voidaan toimia väliaikaisesti jo nykyisen Schengen-sopimuksen puitteissa. Päätös antaa lähtömaihin ja naapurimaissa oleville selkeän viestin Suomen tiukentuneesta turvapaikkapolitiikasta.
– Siirtolaiskriisin aikana Euroopan unionin ulkorajat vuotavat, tietoa tulijoista ei jaeta sovitusti jäsenmaiden kesken ja terroristit voivat toimia liian helposti maasta toiseen. Jäsenmaa toisensa jälkeen lipsuu yhteisistä pelisäännöistä. Schengen-sopimusta ei suunniteltu tällaiseen tilanteeseen, joten se ei voi toimia tällaisessa tilanteessa, Elo muistuttaa.
Ääri-islamistien sota
Elon mielestä tosiasiat on nyt tunnustettava.
– Schengen-sopimus on lakkautettava, palautettava EU:n sisäiset rajatarkastukset ja mahdollisesti luotava uusi, nykytilanteeseen sopiva sopimus rajojen yli liikkumisesta, Elo vaatii.
– Tammikuussa tehtyjä Charlie Hebdon iskuja ja Pariisin terrori-iskua ei voi pitää yksittäisinä tekoina, vaan ääri-islamistien sotana länsimaista demokratiaa ja vapautta vastaan. Länsimaiden on ymmärrettävä, että terrorismin vastainen sota on todellisuutta ja muutettava politiikkaansa.
”Moniko vielä sulkee silmänsä?”
Elo ihmettelee, miten islamistijärjestö ISIS:n puhe taistelijoiden tuomisesta Eurooppaan turvapaikanhakijoiden joukossa kuitattiin vielä syyskuussa satuiluksi.
– Kuinka usea päättäjä ja asiantuntija vielä sulkee silmänsä todellisuudelta? hän kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeri: Suomi nostaa valmiuttaan

IS: Ulkoministeri Soini: ”Raja- ja nettiliikennettä tarkkaillaan tehostetusti”

Soini: ”Pelolla ei voi hallita länsimaisia demokratioita, ei kiristää eikä uhata”

Eduskunnan välikysymyskeskustelu alkoi minuutin hiljaisuudella

Vastaanottokeskusten kustannukset julkisiksi – vai estävätkö poliittiset sidonnaisuudet?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
