

LEHTIKUVA
Vastaanottokeskusten kustannukset julkisiksi – vai estävätkö poliittiset sidonnaisuudet?
Perussuomalainen Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja varakansanedustaja Mari Rantanen lähetti Maahanmuuttovirastolle tietopyynnön vastaanottokeskusten kustannuksista.
Pyynnössä esitetään saatavaksi kustannustiedot keskuksittain sekä tietoa oheiskustannuksista, joihin kuuluvat mm. terveydenhuoltokustannukset.
– Maahanmuuttovirasto ilmoitti tiedotteessaan (24.10.), ettei se aio julkistaa yksittäisiä sopimushintojaan. Samassa tiedotteessa sanotaan, ettei Maahanmuuttovirastolle ole esitetty tietopyyntöä koskien vastaanottokeskusten kokonaiskustannuksista. Nyt on, Rantanen perustelee.
Vaikuttaako turvapaikkabisnes
valtakunnan politiikkaan?
Etelä-Suomen Sanomat uutisoi eilen, että Hotelli Tallukan tiloihin avataan vastaanottokeskus, jonka toiminta on annettu 11.11. rekisteröidylle Kotouma Oy -yritykselle. Kotouma Oy:n päättäjätietoa tai puhelinnumeroa ei ole julkisissa rekistereissä.
– Sopimuksen ja yrityksen rekisteröinnin välinen aikataulu herättää kysymyksen, miten maahanmuuttovirasto neuvottelee sopimukset? Neuvotellaanko ensin ja sitten perustetaan yritys? Rantanen kysyy.
– Valitettavasti politiikan kovaa ydintä varsin lähellä olevat yritykset ovat aiheuttaneet epäilyksiä jopa sen osalta, voiko turvapaikkabisnes vaikuttaa jopa valtakunnallisesti ajettavaan politiikkaan.
Kustannukset kansan tietoon
Rantanen huomauttaa, että vastaanottotoiminta ja turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat karkaamassa käsistä.
– On aivan selvää, että tämä toiminta on pakko rahoittaa joko lisävelalla tai säästöillä. On aika siis keskustella, mistä tämä raha otetaan.
– Meidän on pikaisesti laskettava turvapaikanhakijoista aiheutuvat kokonaiskustannukset ja kerrottava ne kansalaisille, Rantanen vaatii.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Elo: Schengen-sopimus on lakkautettava

Ministeri Hanna Mäntylä vaatii: pikakäännytys Suomen ja Ruotsin väliselle rajalle

PS-ryhmä pakolaiskriisistä: Suomen kantokyky on ylitetty

Halla-aho: Ruotsista tulijat käännytettävä rajalta, vaellus saatava loppumaan keinolla millä hyvänsä

Nyt se viimein myönnetään, suurin osa tulijoista elintasosurffareita

Savolaiskylä torjuu turvapaikkaturistit: ”Itku pääsee, jos pakotetaan ottamaan pakolaisia”

Hakkarainen: Reumasairaalan rahat valuivat terroristeille

PS esti: Kaustiselle ei tule turvapaikanhakijoita

Ministeri Mäntylä Huomenta Suomessa: ”Turvapaikanhakijoista miljardikustannukset – näin ei voi jatkua”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.