Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) esittää turvapaikanhakijoiden pikakäännytyksiä. Ministeri Mäntylä kertoo Suomen Uutisille esittävänsä seuraavassa hallituksen maahanmuuttotyöryhmän kokouksessa turvapaikanhakijoiden pikakäännytyksiä Ruotsin vastaisella rajalla.

Mäntylä perustelee esitystä Norjan vastaavilla toimenpiteillä. Norjan hallitus on esittänyt lakia, jossa Venäjältä saapuvan turvapaikkahakemusta ei käsiteltäisi, koska Venäjä on turvallinen maa.

Mäntylä soveltaisi samaa periaatetta myös Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla.

– Ruotsi on turvallinen maa. Pikakäännytysten tulee olla mahdollisia myös meillä. Vaadin, että tämä asia selvitetään nopeasti, ja toteutetaan. Meillä ei ole mitään velvollisuutta ottaa Ruotsista tulevia ihmisiä.

Maahanmuuton ministerityöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 18.11.

Ryhmään kuuluvat Hanna Mäntylän ohella pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini, valtiovarainministeri Alexander Stubb ja valtiosihteerit toimivat tarvittaessa heidän sijaisinaan. Ministeriryhmän jäseninä ovat myös ministerit Anu Vehviläinen, Juha Rehula, Olli RehnJari Lindström ja Sanni Grahn-Laasonen. Puheenjohtajana toimii sisäministeri Petteri Orpo.

SUOMEN UUTISET