Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen muistutti taannoisessa Facebook-päivityksessään, kuinka Suomen ainoa reumasairaala Heinolassa hakeutui konkurssiin 2010, kun valtiolta ei herunut kahta miljoonaa euroa, jotka Reumasäätiö olisi tarvinnut toiminnan jatkamiseksi. Nyt tiloihin aiotaan sijoittaa 100-200 turvapaikanhakijaa.

– Aivan älytön homma. Nyt rahaa löytyy kyllä, kun sijoitetaan maahanmuuttajia, joista osa on terroristeja tai raiskaajia, joiden tekosista saamme lukea päivittäin joka puolelta. Tätä maata miehitetään tällä hetkellä, ja sen tukemiseen löytyy valtiolta rahaa. En ymmärrä tällaista, Hakkarainen sanoo.

Suomi osallistuu terroristien tukemiseen

Viime vuoden lopussa lakkautettiin säästösyistä Kauhavalla vuodesta 1929 lähtien toiminut maineikas Lentosotakoulu. Tänä syksynä sen tiloihin sijoitettiin vastaanottokeskus.

– Suomella on kunniakkaat perinteet maanpuolustuksessa, ja näihin tiloihin nyt majoitetaan terroristeja. Varmasti kaikki tietävät, että turvapaikkaturismi on ihmiskauppabisnestä, jolla rahoitetaan muun muassa Isiksen toimintaa. Nyt se soluttautuu tänne ja me osallistumme siihen. En ymmärrä yhtään, enkä hyväksy, Hakkarainen tuohtuu.

Edes ruoka ei ole kyllin hyvää

Hakkarainen mainitsee tästä hulluudesta vielä yhden esimerkin. Kouluruokailulla on myös pitkät ja kunniakkaat perinteet Suomessa. Se on ollut kaikille maksuton 40-luvun lopulta saakka, ja sen avulla on edistetty suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia näihin päiviin.

– Tämä ruoka ei sitten kelpaa näille maahanmuuttajille, jotka alkavat lakkoilla ja valittaa siitä. Suomalaiset ovat eläneet ja hyvinvointivaltionsa rakentaneet näiden ruokien voimalla, ja nyt sitten pitäisi näille vielä parempaa järjestää? Hakkarainen ihmettelee.

MIKA MÄNNISTÖ