Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi sen viimein ääneen: vain joka kolmas Suomeen pyrkivä turvapaikanhakija täyttää turvapaikkakriteerit.  (ps.).

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) toteaa.

”Poliittisen opposition ja median torjuntareaktio oli äärimmäisen voimakas, mutta kuten nyt nähdään, arviomme oli oikea.”

Perussuomalaiset totesivat Slunga-Poutsalon mukaan jo kuukausia sitten, että suurin osa Suomeen pyrkijöistä on tulossa leveämmän leivän perässä eikä todellista turvaa hakien.

– Teimme tuolloin tarkan analyysin toteutuneista turvapaikkatilastoista. Päädyimme arvioon, että noin neljä viidestä hakijasta ei täytä kriteerejä. Sanoimme tämän ääneen ja vaadimme, että elintasosurffarit on käännytettävä pikaisesti. Poliittisen opposition ja median torjuntareaktio oli äärimmäisen voimakas, mutta kuten nyt nähdään, arviomme oli oikea.

Suhteutettuna väkilukuun Suomeen saapuu tällä hetkellä neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Pohjoismaat ovat voimakkaan siirtolaisvirran kohteena. Jopa erittäin sallivaa maahanmuuttopolitiikkaa harjoittanut Ruotsi on joutunut toteamaan, ettei uusille tulijoille ole enää tilaa.

Suomen on nyt ymmärrettävä tilanteen vakavuus ja toimittava ripeästi sen edellyttämällä tavalla.

– Kansalaisten oikeustaju ei hyväksy sitä, että elintasopakolaiset lasketaan rajan yli eikä heitä käännytetä heti takaisin turvallisiin lähtömaihin kuten Ruotsiin. Suomen puolella turvapaikanhakijat ovat suomalaisten veronmaksajien kontolla vähintään kuusi kuukautta, pahimmillaan vuosia.

– Suomen valtiolla ei ole varaa tällaiseen ”turvapaikkaturismiin”, korostaa puoluesihteeri Slunga-Poutsalo.

SUOMEN UUTISET