Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo muistuttaa, että perussuomalaiset ovat varoittaneet turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta jo vuosia.

– Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ei tullut eteen kuten se kuuluisa faksi. Yleinen kehitys on ollut selkeästi aistittavissa ja ennakointi tilanteeseen olisi pitänyt aloittaa jo vähintäänkin edellisellä hallituskaudella.

Perussuomalaisten viestiä on Slunga-Poutsalon mielestä vähättelty maahanmuuttopoliittisten linjausten osalta sillä perusteella, etteivät laittomat turvapaikanhakijat tai niiden määrä ole ollut Suomessa ongelma. Nyt sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ennustaa, että tänä vuonna laittomia maahantulijoita tulisi Suomeen noin 15 000 eli tähänastinen hakijamäärä jopa viisinkertaistuisi.

Neljä viidestä ei
täytä pakolaisstatusta

Spontaaneista turvapaikanhakijoista on yleensä käännytetty yli puolet. Puoluesihteeri arvioi, että tämän vuoden osalta todellisia hätää kärsiviä ei tuosta 15 000 hengen joukosta ole korkeintaan kuin viidennes.

– Neljä viidestä laittomista maahan pyrkijöistä on 18-50 vuotiaita terveitä ja hyväkuntoisia miehiä. Tämän ikäiset ja kuntoiset suomalaiset miehet puolustaisivat isänmaataan. Siksi tulijat eivät näyttäisi täyttävän pakolaisstatusta, Slunga-Poutsalo napauttaa.

Suomen sosiaalituet houkuttelevat

Slunga-Poutsalo painottaa, että ongelman ratkaisuun tarvitaan järeät toimet. Suomi on yhteiskunnan tukiensa ja asumisperusteisen sosiaaliturvan vuoksi liian houkutteleva maa. Houkuttelevuudesta tulee päästä eroon pikakäännytyksin ja tukia rajaamalla.

– Samaan aikaan kun hallitus joutuu leikkaamaan kaikilta suomalaisilta, ei voi olla niin, että varoja kohdennetaan perusteettomasti maahan pyrkivien toimentuloon, saati tukemaan salakuljetusbisnestä, joka on tuottoisampaa kuin huumekauppa.

SUOMEN UUTISET