Euroopan unioni on laajentamassa sääntelyään Suomen metsäpolitiikassa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa, että kyseessä on jälleen uusi vallansiirto EU:lle.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa pitää metsäpolitiikan kansallisissa käsissä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi, että ryhmä vastustaa EU-komission esittelemää kestävyysluokittelua eli taksonomiaa, jolla puututaan jäsenmaiden elinkeinoasioihin.

Seurauksena valtavia taloudellisia menetyksiä

Tavio moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta viivyttelystä kannanmuodostuksessa. Suomen kanta ei enää riitä estämään luokittelujärjestelmän hyväksymistä. Suomi ei kerännyt jäsenmaiden joukosta laajempaa rintamaa esitystä vastustamaan.

– EU:n laatimat metsätalouden arviointikriteerit ovat tulkinnanvaraisia, byrokraattisesti monimutkaisia ja ne kurittaisivat toteutuessaan metsänomistajia kohtuuttomasti, Tavio linjaa.

– Taksonomian myötä EU haluaa sanella, mitä metsiä suomalaiset saavat Suomessa kaataa. Seurauksena on pahimmillaan valtavia taloudellisia menetyksiä metsänomistajille ja metsäteollisuudelle, Tavio painottaa.

Suomen Uutiset