Perussuomalaiset hämmästeli suullisella kyselytunnilla hallituksen metsäpoliittista linjattomuutta. Linja on vähintään epäselvä, sillä kun hallitus päätti keskiviikkona vastustaa EU:n metsälinjausta, taksonomiaa, vihreät ja vasemmistoliitto jättivät asiaan eriävän mielipiteen. Perussuomalaisten mielestä koko hallituksen toimintaa leimaa sokea ilmastofanatismi, joka kurjistaa kansalaisia ja heikentää kilpailukykyä.

Perussuomalaiset syyttää hallitusta siitä, ettei se ole ajoissa reagoinut EU:ssa ja ajanut kansallista etua.

– EU-politiikkaan liittyen on puhuttu usein Suomen luottamuspääomasta. Metsät kuuluvat kansalliseen toimivaltaan, ja kyseessä on metsäteollisuutemme kannalta elämän ja kuoleman kysymys. Metsäteollisuus on hyvinvointimme perusta. Muualla EU:ssa ei ymmärretä Suomen metsäteollisuuden tarpeita, eikä heidän pidä antaa sanella, kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa linjasi.

– Arvoisa ympäristöministeri, voitteko luvata, että toimitte EU-tasolla yhdessä rintamassa ja teette kaiken voitavan, jotta suomalaisen metsäteollisuuden toimintaedellytykset ja työpaikat turvataan? Elomaa kysyi.

”Vihreä siirtymä” esillä jälleen

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) kierteli vastausta ja alkoi kertoa EU:n uuden niin sanotun taksonomian kriteereistä.

– Se on kriteeristö, jolla halutaan osoittaa, mitkä ovat sellaisia hankkeita, jotka tukevat vihreää siirtymää.

Mikkonen korosti, ettei kenenkään ole pakko hyödyntää taksonomiaa. Taksonomialla halutaan Mikkosen mukaan osoittaa sijoittajille, mitkä ovat sellaisia hankkeita, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää. Kriteereitä on monia.

Kaikki hallituspuolueet vastuussa ilmastokurjistamisesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää käsittämättömänä, ettei hallitus kyennyt rakentamaan EU:n metsiä koskevaan taksonomiaesitykseen yksimielistä vastustavaa kantaa.

– Hallituksessa on puolueita, jotka ovat täysin sokean ilmastofanatismin kourissa. Valitettavasti heitä ainoastaan ei voi syyttää.

– Teidän hallitusohjelmanne alkaa sanalla ilmastonmuutos, teidän budjettineuvottelunne ovat ilmastoneuvotteluita ja te olette kaikki sitoutuneet sellaisiin ilmastotoimiin, jotka paitsi kurjistavat tavallista suomalaista kansalaista myös ovat vakava isku kilpailukyvylle ja metsäteollisuuden toimintaedellytyksille, Purra latasi.

Suomen Uutiset