Eduskunnan ympäristövaliokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat jättäneet valiokunnassa eriävän mielipiteen koskien Euroopan unionin ja sen yhteisen maatalouspolitiikan uudistamista sekä tulevia rahoituskehyksiä uudelle rahoituskaudelle 2014–2020. Valiokunnan perussuomalaisten mielestä nyt tehty esitys heikentää toteutuessaan monien tilojen mahdollisuuksia vastata tuleviin vihertämisvaatimuksiin, jotka eivät ota riittävästi huomioon tilojen erilaisia tilanteita.

– Kaikilla tiloilla maassamme ei ole mahdollisuuksia vastata näihin vaatimuksiin. Tämä voi johtaa pahimmillaan tilojen lopettamisiin tai asteittaisiin alasajoihin, sanovat kansanedustajat Martti Mölsä ja Jari Lindström.

– Toisaalta nyt tehty komission esitys tulee  toteutuessaan myös lisäämään byrokratiaa ja valvonnan tarvetta. Tämä taas nostaa kustannuksia.

Mölsän ja Lindströmin mukaan suurin ongelma – riippumatta yhteisen maatalouspolitiikan lopputuloksista ja aikatauluista – syntyy siitä, että viljelijöiden maksatukset tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan myöhässä.

– Tässä on kysymys maanviljelijöiden toimeentulosta. Tällaista kehitystä me emme voi hyväksyä emmekä olla tukemassa, sanovat ympäristövaliokunnan perussuomalaiset.

Kokonaisuudessaan uudistuksessa on kysymys valtavan suurista asioista maamme maatalouden jatkuvuuden kannalta. Perussuomalaiset haluavat jatkossakin pitää koko maan asuttuna ja nähdä maaseudun voimavarana sekä mahdollisuutena.

PS VERKKOTOIMITUS