Alma Median eilisessä puheenjohtajatentissä puoluejohtajilta udeltiin näkemyksiä taloudesta ja työllisyydestä. Keskustelunaiheena oli myös niin sanottu hallituksen irtisanomislaki, eli esitys työsopimuslain muutokseksi, joka helpottaisi henkilöperusteista irtisanomista alle 20 työntekijää työllistävissä yrityksissä.

Esityksen arvellaan madaltavan kynnystä palkata yrityksiin työntekijöitä.

Teollisuuden oltava kilpailukykyistä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä irtisanomisen helpottaminen yrityksissä ei välttämättä ole ratkaisu työllistämisongelmiin.

– Työttömyyden hoitamisessa keskeistä on yritysten kilpailukyvyn parantaminen. Euroalueella, joka on Suomen tärkein vientialue, on nyt ollut hyvä talouskasvu, eli Suomi vie sinne hyödykkeitä, mutta onko hallitus tehnyt kaikkensa että Suomen teollisuus olisi kilpailukykyinen? Halla-aho kysyi.

Halla-ahon mielestä tyytyväinen työntekijä, joka voi luottaa omaan työpaikkaansa, on myös työnantajalle eduksi.

Verotuksen kiristämiseen ei pidä lähteä

Halla-aho myönsi, että taloudellisella nousukaudella, kuten nyt, irtisanomissuojan muuttaminen toki saattaa rohkaista yrityksiä palkkaamaan työntekijöitä.

– Toisaalta sitten kun tulee laskukausi, on irtisanomissuojalla merkitystä, koska työttömyys on ongelma. Itse ehkä laskisin hallituksen esityksen mukaista rajaa alle 20 henkeä työllistävistä yrityksistä vieläkin alemmas.

– Vasemmiston lähestymistapa työttömyyteen on taas oireiden lääkitseminen verotuksen lisäämisellä. Tähänkään kierteeseen ei pidä lähteä, Halla-aho sanoi.

SUOMEN UUTISET