

Halla-aho epäilee kohutun irtisanomislain toimivuutta: Työttömyyden hoitamisessa keskeistä on yritysten kilpailukyvyn parantaminen – ”Onko hallitus tehnyt siinä kaikkensa?”
Alma Median eilisessä puheenjohtajatentissä puoluejohtajilta udeltiin näkemyksiä taloudesta ja työllisyydestä. Keskustelunaiheena oli myös niin sanottu hallituksen irtisanomislaki, eli esitys työsopimuslain muutokseksi, joka helpottaisi henkilöperusteista irtisanomista alle 20 työntekijää työllistävissä yrityksissä.
Esityksen arvellaan madaltavan kynnystä palkata yrityksiin työntekijöitä.
Teollisuuden oltava kilpailukykyistä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mielestä irtisanomisen helpottaminen yrityksissä ei välttämättä ole ratkaisu työllistämisongelmiin.
– Työttömyyden hoitamisessa keskeistä on yritysten kilpailukyvyn parantaminen. Euroalueella, joka on Suomen tärkein vientialue, on nyt ollut hyvä talouskasvu, eli Suomi vie sinne hyödykkeitä, mutta onko hallitus tehnyt kaikkensa että Suomen teollisuus olisi kilpailukykyinen? Halla-aho kysyi.
Halla-ahon mielestä tyytyväinen työntekijä, joka voi luottaa omaan työpaikkaansa, on myös työnantajalle eduksi.
Verotuksen kiristämiseen ei pidä lähteä
Halla-aho myönsi, että taloudellisella nousukaudella, kuten nyt, irtisanomissuojan muuttaminen toki saattaa rohkaista yrityksiä palkkaamaan työntekijöitä.
– Toisaalta sitten kun tulee laskukausi, on irtisanomissuojalla merkitystä, koska työttömyys on ongelma. Itse ehkä laskisin hallituksen esityksen mukaista rajaa alle 20 henkeä työllistävistä yrityksistä vieläkin alemmas.
– Vasemmiston lähestymistapa työttömyyteen on taas oireiden lääkitseminen verotuksen lisäämisellä. Tähänkään kierteeseen ei pidä lähteä, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho ihmetteli, miksi muilta puoluejohtajilta kyseltiin hallitusyhteistyön mahdollisuuksista: ”Osoittaa pelkoa perussuomalaisten seuraavaa vaalitulosta kohtaan”

Puolueiden puheenjohtajat täysin eri linjoilla maahanmuuttopolitiikasta – Halla-aho: ”Suomesta on tehtävä vähiten houkutteleva EU-kohdemaa turvapakanhakijoille”

Immonen: Pienipalkkaisten duunareiden köyhyysongelmaan puututtava – ”Ulkomainen halpatyövoima on ongelma”

Irtisanomislakia vastaan lakkoilevan JHL:n pääluottamusmiehet: ”Hallitus on heittänyt pommin kentälle ja aiheuttanut sekasortoa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.