

George Soros. Arkistokuvaa. / WIKIPEDIA
Halla-aho: Jos kuvitellut ruplavirrat kansallismielisille puolueille ovat ”vaarallista vaalivaikuttamista”, miksi George Soroksen suuntaamat dollarivirrat ovat ”salaliittoteoriaa ja antisemitismiä”?
Suursijoittaja George Soros ei peittele poliittista aktivismiaan. Hän kylvää kymmeniä miljoonia dollareita poliittisiin vaikuttamiskampanjoihin, mutta hänen toimiaan ei käsitellä mediassa kriittisesti. Toisaalta media suhtautuu erittäin negatiivisesti Venäjän oletettuun vaalivaikuttamiseen. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) oudoksuu asetelmaa.
Halla-aho kirjoittaa sivullaan:
”Liberaalissa” mediassa valitetaan usein siitä, että unkarilaissyntyisestä miljardööri George Sorosista on tullut alt-rightin ja kansallismielisten maalitaulu ja salaliittoteorioiden kohde niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.
”Liberaalissa” tarinankerronnassa Sorosin arvostelu nähdään myös antisemitistisenä. Ei siksi, että kukaan viittaisi Sorosin juutalaisuuteen, vaan siksi, että hän on juutalainen. On mielestäni aika erikoinen ajatus, että jonkun henkilön toimintaa ei saisi kyseenalaistaa ja arvostella, jos hän sattuu olemaan juutalainen; tai että hänen kyseenalaistamisensa ja arvostelunsa voisi johtua vain siitä, että hän on juutalainen.
Mitä ”salaliittoteorioihin” tulee, nykyään on tavanomaista syyttää ihmisiä salaliittoteoretisoinnista silloinkin, kun he arvostelevat ilmiöitä, joissa ei ole mitään salaista. Esimerkiksi Suomessa rasismi- ym. höpötutkijat pitävät salaliittoteoriana sitä näkemystä, että media suhtautuu naiivisti ja puolueellisesti maahanmuuttoon ja vihamielisesti maahanmuuttokriittisiin. Aivan kuin tässä olisi jotain epäselvää tai salaista.
George Soros kannattaa täysin avoimesti hyvin liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Hän sanoo suoraan, että Euroopan pitäisi ottaa laillisesti sisään se määrä ihmisiä, joka nyt pyrkii tänne laittomasti. Hän myös rahoittaa avokätisesti poliitikkoja ja järjestöjä, jotka edistävät hänen agendaansa. Tämä ei ole salaista.
Tämän päivän Financial Timesissä kerrotaan, että vuonna 2004 Soros tuki George W. Bushin uudelleenvalintaa vastustanutta kampanjaa 27 miljoonalla dollarilla. Saman verran hän käytti Clintonin kampanjan tukemiseen vuonna 2016. Tänään käytäviin kongressin välivaaleihin hän on osallistunut 10 miljoonalla.
Kiinnostavaa on sekin, että kaikki ovat huolissaan oletetuista tai kuvitelluista ruplavirroista kansallismielisille puolueille ja pitävät niitä vaarallisena vaikuttamisena länsimaiden vaaleihin. Sen sijaan on salaliittoteoriaa ja antisemitismiä olla huolissaan Sorosin täysin avoimista dollarivirroista globalistipuolueille. Eikö se ole huolestuttavaa vaikuttamista?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Juutalaisuus Vaalivaikuttaminen globalismi Alt-Right Salaliittoteoriat George Soros George W. Bush Globalisaatio Kampanjointi vaalit Venäjä Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mikä on Unkarin demokratian ja oikeusvaltion tila – Suomen Uutiset haastatteli Orbanin puolueen tiedottajaa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.