Suursijoittaja George Soros ei peittele poliittista aktivismiaan. Hän kylvää kymmeniä miljoonia dollareita poliittisiin vaikuttamiskampanjoihin, mutta hänen toimiaan ei käsitellä mediassa kriittisesti. Toisaalta media suhtautuu erittäin negatiivisesti Venäjän oletettuun vaalivaikuttamiseen. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) oudoksuu asetelmaa.

Halla-aho kirjoittaa sivullaan:

”Liberaalissa” mediassa valitetaan usein siitä, että unkarilaissyntyisestä miljardööri George Sorosista on tullut alt-rightin ja kansallismielisten maalitaulu ja salaliittoteorioiden kohde niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

”Liberaalissa” tarinankerronnassa Sorosin arvostelu nähdään myös antisemitistisenä. Ei siksi, että kukaan viittaisi Sorosin juutalaisuuteen, vaan siksi, että hän on juutalainen. On mielestäni aika erikoinen ajatus, että jonkun henkilön toimintaa ei saisi kyseenalaistaa ja arvostella, jos hän sattuu olemaan juutalainen; tai että hänen kyseenalaistamisensa ja arvostelunsa voisi johtua vain siitä, että hän on juutalainen.

Mitä ”salaliittoteorioihin” tulee, nykyään on tavanomaista syyttää ihmisiä salaliittoteoretisoinnista silloinkin, kun he arvostelevat ilmiöitä, joissa ei ole mitään salaista. Esimerkiksi Suomessa rasismi- ym. höpötutkijat pitävät salaliittoteoriana sitä näkemystä, että media suhtautuu naiivisti ja puolueellisesti maahanmuuttoon ja vihamielisesti maahanmuuttokriittisiin. Aivan kuin tässä olisi jotain epäselvää tai salaista.

George Soros kannattaa täysin avoimesti hyvin liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Hän sanoo suoraan, että Euroopan pitäisi ottaa laillisesti sisään se määrä ihmisiä, joka nyt pyrkii tänne laittomasti. Hän myös rahoittaa avokätisesti poliitikkoja ja järjestöjä, jotka edistävät hänen agendaansa. Tämä ei ole salaista.

Tämän päivän Financial Timesissä kerrotaan, että vuonna 2004 Soros tuki George W. Bushin uudelleenvalintaa vastustanutta kampanjaa 27 miljoonalla dollarilla. Saman verran hän käytti Clintonin kampanjan tukemiseen vuonna 2016. Tänään käytäviin kongressin välivaaleihin hän on osallistunut 10 miljoonalla.

Kiinnostavaa on sekin, että kaikki ovat huolissaan oletetuista tai kuvitelluista ruplavirroista kansallismielisille puolueille ja pitävät niitä vaarallisena vaikuttamisena länsimaiden vaaleihin. Sen sijaan on salaliittoteoriaa ja antisemitismiä olla huolissaan Sorosin täysin avoimista dollarivirroista globalistipuolueille. Eikö se ole huolestuttavaa vaikuttamista?

SUOMEN UUTISET