

Halla-aho: ”Perussuomalaisten linjasta on tulossa valtavirtaa Euroopan politiikassa”
Perussuomalaiset ovat tuomassa takaisin näkemystä siitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä: Niitä ovat muun muassa kansalaisista huolehtiminen sekä turvallisuudesta ja rajavalvonnasta huolehtiminen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Lahdessa.
Halla-aho sanoi Lahdessa, ettei halua lähteä veikkaamaan etukäteen seuraavien eduskuntavaalien tulosta.
-Pyrimme nyt tekemään mahdollisimman hyvän vaalikampanjan ja saavuttamaan sillä hyvän tuloksen. Perussuomalainen ohjelma on Suomelle hyvä. Tarkoitus on avata kaikille, miksi otamme sellaisia kantoja kuin otamme.
Perussuomalaiset ovat viime aikoina puhuneet paljon julkisesta taloudesta ja siitä, miten sitä pitää hoitaa.
-Perussuomalainen linja on se, että täytyy elää suu säkkiä myöten ja kasvattaa yhteistä kakkua, että jaettavaa olisi enemmän. Tämä liittyy myös kiinteästi veropolitiikkaan.
Kysymys tärkeysjärjestyksestä
Perussuomalaisia on usein arvosteltu yhden asian puolueeksi vaikka tällainen näkemys ei anna todellista kuvaa. Halla-aho korosti, kuinka maahanmuutto ei ole poliittisena kysymyksenä lillukanvarsi.
-Maahanmuutto liittyy hyvin kiinteällä tavalla julkiseen talouteen, mutta se liittyy myös yhteiskuntarauhaan ja turvallisuuteen.
Halla-ahon mielestä poliittinen keskustelu on liikaa jumittunut maahanmuuton ympärille, vaikka kysymys on paremminkin asioiden tärkeysjärjestyksestä, eli siitä, miten julkista rahaa jaetaan.
-Maahanmuutto on valtion taloudelle miljardiluokan musta aukko. Jos tällaisia rahoja esitettäisiin käytettäväksi vaikka tieverkon kunnostamiseen, siitä nousisi äläkkä. On tullut aika puhkaista tämä paise, Halla-aho sanoi.
Halla-ahon mukaan perussuomalaiselle puolueelle ja sen äänestäjille yhteiset nimittäjät eivät löydy perinteiseltä oikeisto-vasemmisto-janalta vaan ne löytyvät esimerkiksi yhteisestä näkemyksestä koskien sitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä.
-Meidän perussuomalaisten linja ei ole mitenkään erityisen radikaali. Olemme vain tuomassa takaisin sitä muutenkin erittäin laajaa näkemystä siitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä: Niitä ovat muun muassa kansalaisista huolehtiminen sekä turvallisuudesta ja rajavalvonnasta huolehtiminen. Kummallista, että tällaisia näkemyksiä pidetään nykyään radikaaleina, Halla-aho sanoi.
Hallitusyhteistyöstä
Vanhojen puolueiden puheenjohtajat ovat ilmoittaneet viime aikoina, ettei hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa tule kysymykseen.
Halla-ahon mukaan muiden puolueiden irtisanoutuminen perussuomalaisista on suunnattu vaalipropagandaksi.
-Pidän melko kyseenalaisena esittää sellaista viestiä, että perussuomalaisia on turha äänestää koska perussuomalaiset eivät kelpaa hallitukseen. Tosiasiassa perussuomalaiset ovat hyvin yhteistyökykyisiä moneen suuntaan, koska emme ole perinteinen oikeisto- tai vasemmistopuolue.
Halla-aho muistutti, kuinka perussuomalaisten linjasta on itse asiassa tulossa valtavirtaa Euroopan politiikassa, kuten Ruotsissa, jossa ruotsidemokraatit nauttivat suurta gallup-kannatusta juuri vaalien alla.
-Perussuomalainen linja on se, mihin kaikki EU-jäsenvaltiot ovat väistämättä menossa.
Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on sinänsä valmis osallistumaan seuraavaan hallitukseen, mutta ei millä hinnalla hyvänsä.
-Parhaiten voi tietysti vaikuttaa hallituksessa, mutta siinä on aina omat ongelmansa, koska hallitukset Suomessa ovat koalitiohallituksia.
-Perussuomalaisilla on muista puolueista eroavia lähtökohtia ja linjauksia muun muassa Eurooppa- ja maahanmuuttopolitiikassa. Hallitusyhteistyön osalta on lähdettävä siitä, että emme voi antaa periksi äänestäjille niistä teemoista, jotka ovat tärkeitä sekä puolueelle että äänestäjille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Raatikainen: EU:ssa rynnitään kohti liittovaltiota – ”Kansallisvaltioilta viedään tuhkatkin pesästä’
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää