

LEHTIKUVA
Halla-aho: Suomalaiset ymmärtävät, että liikkumisvapaudesta voidaan väliaikaisesti tinkiä, jos sillä edistetään jotakin suurempaa hyvää
Suomalaiset ovat varsin järkevää kansaa. He ymmärtävät, että asiat on pantava tärkeysjärjestykseen, ja että liikkumisvapaudesta voidaan ja pitää väliaikaisesti tinkiä, jos sillä voidaan edistää jotakin suurempaa hyvää, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
– En liioin usko, että suuri osa suomalaisista pitäisi omaa armeijaa vihollisena tai vastustaisi sitä, että puolustusvoimat antaisi poliisille virka-apua liikkumisrajoitusten täytäntöönpanossa, Jussi Halla-aho kirjoittaa.
Närästää lähinnä toimittajia ja valtiosääntöoppineita
Halla-aho viittaa kommentillaan Iltalehden artikkeliin, jonka mukaan armeijaa ei tulisi käyttää Uudenmaan eristämisen ja liikkumisvapauden rajoittamisen valvonnassa.
– En ole kuullut monenkaan kansalaisen olevan huolissaan siitä, että heidän perustuslaillisia oikeuksiaan nyt rikottaisiin. Närkästyneitä ovat lähinnä muutamat toimittajat ja valtiosääntöoppineet, Halla-aho toteaa.
Sananvapautta ei puolusteta samalla paatoksella
Iltalehden artikkelissa todetaan myös, että ”liikkumisvapaus – kirjaimellisesti tällä nimellä – on perustuslain yhdeksäs pykälä eli perustuslain pyhintä osaa.”
– Jos toimittaja lukee eteenpäin, hän huomaa, että perustuslain 12 pykälä takaa jokaiselle myös sananvapauden. Siihen toimittajat ja valtiosääntöoppineet eivät ole suhtautuneet laisinkaan samanlaisella poeettisella paatoksella. Päinvastoin, ovat suorastaan vaatineet sananvapauttaan käyttäneiden päitä pölkylle, Halla-aho huomauttaa.
– Itse asiassa liikkumisvapauteen voisi epidemiatilanteessa soveltaa samoja viisauksia, joita olemme kuulleet kyllästymiseen asti sananvapauden osalta. Esim. näin: Liikkumisvapaus ei ole absoluuttinen. Liikkumisvapaus ei tarkoita vapautta vahingoittaa muita. Liikkumisvapauteen liittyy erottamattomasti liikkumisenvastuu.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- liikkumisen rajoittaminen poikkeusolot tartuntataudit koronavirus Armeija suomalaiset Sananvapaus Uusimaa perussuomalaiset Perustuslaki Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho patistaa Yleä, Sitraa, puolueita jne kulukuurille koronan vuoksi – ”Nyt jos koskaan on kyettävä panemaan asioita tärkeysjärjestykseen”

Uusimaa eristetään kolmeksi viikoksi – virka-apupyyntö puolustusvoimille todennäköinen

Perussuomalaiset vaativat valmiuslain käyttöönottoa: Koulut ja päiväkodit välittömästi kiinni

Halla-aho: Julkisesta kulutuksesta on otettava kaikki löysät pois – ”Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen”

Halla-aho: Mitä nopeammin epidemia saadaan kuriin, sitä nopeammin päästään eroon myös poikkeustilasta

Tavio: Siviilipalvelusmiehet käyttöön
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.