

LEHTIKUVA
Hallitukselta turvallisuuspolitiikan kunnianpalautus – Immonen: ”Perussuomalaiset on aina korostanut, että Ottawan sopimukseen liittyminen oli virhe”
Maailmanpoliittinen tilanne on murroksessa, ja turvallisuusympäristö on muuttunut Suomen kannalta yhä epävarmemmaksi. Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Tomi Immonen kiittää hallitusta sen aloittamista toimista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta irtautumiseksi.
Kansanedustaja Tomi Immonen nosti torstaina eduskunnan kyselytunnilla esiin hallituksen historiallisen päätöksen nostaa puolustusmenot vähintään kolmeen prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2029 mennessä.
– Tämä tarkoittaa yli kolmen miljardin euron vuosittaisia lisäpanostuksia puolustukseen.
Immonen korosti päätöksen olevan perusteltu, koska rajanaapurinamme on aggressiivinen ja arvaamaton Venäjä.
– Suomen on vahvistettava omaa puolustuskykyään realistisen uhka-arvion pohjalta.
Perussuomalaista turvallisuuspolitiikkaa
Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka äänesti eduskunnassa jokaisen paikalla olleen kansanedustajan voimin jalkaväkimiinat kieltävää Ottawan sopimusta vastaan vuonna 2011. Perussuomalaiset näki sopimuksen mukanaan tuomat ongelmat jo tuolloin. Immonen kiitteli puheessaan sitä, että nykyinen hallitus on aloittanut toimet sopimuksesta irtaantumiseksi.
– Perussuomalaiset on aina korostanut, että Ottawan sopimukseen liittyminen oli virhe. Jalkaväkimiinojen palauttaminen vahvistaa maamme puolustusta konkreettisella ja kustannustehokkaalla tavalla, Immonen sanoi.
Suomella on yli 1 300 kilometriä itärajaa, jonka puolustaminen on keskeinen kansallisen turvallisuuden kysymys. Maanpuolustukseen suunnatuilla lisäpanostuksilla taataan Suomen vahva puolustuskyky, alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyyden säilyminen.

PS ARKISTO
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Tomi Immonen puolustusmenot maailmanpolitiikka turvallisuusympäristö miinakielto kansallinen turvallisuus puolustuskyky itäraja kyselytunti Ottawan sopimus Turvallisuuspolitiikka Jalkaväkimiinat Venäjä maanpuolustus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Antikainen: Suomi irtautuu Ottawan sopimuksesta ja panostaa turvallisuuteen – epäisänmaalliset toverit aloittivat heti myyräntyön
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan vihervasemmistoa ei näytä kiinnostavan Suomen ja suomalaisten turvallisuus - saati puolustuskyky.

Mauri Peltokangas: Ottawan sopimukseen liittyminen oli idioottimainen teko
Viime viikkoina on käyty julkista keskustelua jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta, kun Puola ja Baltian maat ilmoittivat aikeistaan irtautua sopimuksesta. Eilen tiistaina myös Suomen hallitus ilmoitti aikeistaan irtaantua sopimuksesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas on hyvin tyytyväinen siihen, että Suomen hallitus reagoi muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen.

Mäenpää tyytyväinen hallituksen aikeisiin esittää miinakieltosopimuksesta irtautumista: ”Vihdoinkin vuoden 2011 strateginen virhe korjataan”
Eilen uutisoitiin, että Suomi aikoo irtautua jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta ja kasvattaa puolustusmenoja kolmeen prosenttiin bruttokansantuotteesta. Perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen Juha Mäenpää iloitsee miinapäätöksestä ja muistuttaa, että perussuomalaiset eivät alun perinkään kannattaneet henkilömiinojen kieltämistä.

Perussuomalaiset iloitsevat hallituksen aikeista ottaa jalkaväkimiinat takaisin käyttöön – ministeri Ranne: ”Erinomainen päätös”
Ministeri Lulu Ranne ja lukuisat perussuomalaisten kansanedustajat ottavat ilolla vastaan hallituksen päätöksen ajaa perussuomalaisten jo vuosia ajamaa miinakiellon purkamista.
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.