Hallitus vastasi tiistaina opposition välikysymykseen maatalouden tilasta. Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) totesi poikkeuksellisesti opposition olevan oikealla asialla. Kristillisdemokraattien välikysymykseen osallistui koko oppositio SDP:tä lukuun ottamatta.

– Välikysymyksestä käy ilmi, että oppositio jakaa saman tilannekuvan. Nyt on aika etsiä yhdessä ratkaisuja. Tarvitsemme uusia markkinoita sekä tukitoimia niin EU:ssa kuin kotimaassa, Tiilikainen aloitti.

– Maatalousyrittäjien ahdinko on ymmärretty laajasti. SDP:tä lukuun ottamatta oppositio on valinnut kaikkein järeimmän välineensä maatalousyrittäjien tilanteen helpottamiseksi. Voinko siis maatalousministerinä luottaa siihen, että oppositio äänestää hallituksen rintamassa esimerkiksi näiden nyt esittelemieni maataloudelle suunnattujen tukitoimien puolesta, Tiilikainen kysyi.

Missä SDP:n huoli?

– Olen helpottunut siitä, että myös oppositio SDP:tä lukuun ottamatta suhtautuu vakavasti maatalouden vaikeaan tilanteeseen. Puhdas ruoka ja vesi eivät ole itsestäänselvyyksiä, Tiilikainen korosti ja sanoi ottavansa auliisti vastaan rakentavia esityksiä oppositiosta.

– Sellaisia eivät ole valitettavat yksittäiset puukoniskut viljelijöiden selkään lehtien palstoilla tai tässä salissa, Tiilikainen totesi.

Veli-Pekka Leskelä