

Huhtasaari: EU:n ohjaama hullu petopolitiikka uhkaa lasten turvallisuutta ja elinkeinoja
Susien määrä on kasvanut monin paikoin Suomea aivan liian korkeaksi. Pedot uhkaavat jo ihmistenkin turvallisuutta, mutta erityisesti niiden hampaisiin jää koiria, lampaita, poroja ja muita alueiden elinkeinoille tärkeitä eläimiä.
– EU:sta tämäkin käsittämättömyys tulee. Susia ei saa kaataa riittävästi. Suojelujärjestelmä on liian tiukka, nyt kun sudet ovat lisääntyneet ja susikanta on erittäin elinvoimainen, perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari toteaa.
Sudet pelottavat ihmisiä pohjoisessa
Susi- ja muu petopolitiikka puhuttaa ihmisiä erittäin paljon vaaliteltoilla, etenkin Lapin ja Kainuun suunnalla. Huhtasaaren mielestä teema ei tarpeeksi näy Helsingissä eikä liikuta päätöksentekijöitä susialueiden ulkopuolella.
– Kun pääkaupunkiseudulla liikkuu yksi susi jossakin, haloo on hirmuinen. Mutta monilla alueilla Suomessa ihmiset elävät tämän uhan kanssa jatkuvasti. Tätä kuulee koko ajan ja ihmiset ovat hyvin huolissaan. Etenkin metsästyskoiria kuolee paljon, Huhtasaari sanoo.
Taloudelliset menetykset mittavia
Konkreettisen pelon lisäksi taloudelliset menetykset ovat mittavia. Liian suuret petomäärät haittaavat monia elinkeinoja. Toisaalta liian tiukka suojelupolitiikka itsessään voi lisätä väärinkäytöksiä.
– Valtion pitäisi ottaa enemmän vastuuta toimivasta petopolitiikasta eikä vain korvata vahinkoja. Kunnille tulee kustannuksia jo siitäkin, että lapset tarvitsevat koululaiskuljetuksia susien takia, kun ei enää ole turvallista kävellä kouluun. En voi hyväksyä, että pedot uhkaavat lasten turvallisuutta, 2010-luvun Suomessa! Huhtasaari päivittelee.
– Tavoitteena tulisi olla, että susien ja muiden petojen aiheuttamat haitat ovat hallinnassa. Tähän päästään lisäämällä kaatolupia. Mikäli Euroopan komissiolla ei asiasta ole taaskaan oikeaa tietoa, asia tulisi päättää Suomessa. Suomessa elää hienoja eläimiä, mutta ei maamme voi toimia minään suojelureservaattina, jossa ihmisen pitää väistää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hakkarainen: Suomi haluaa päättää itse omasta petopolitiikastaan

Hakkarainen: EU ulvoo turhaan susista
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää