Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen hämmästelee EU:ssa Brysselin ehdoilla käytävää susikeskustelua, joka ei ollenkaan ota huomioon Suomen olosuhteita.

EU-parlamentin ympäristövaliokunta ja vetoomusvaliokunta järjestävät susi-aiheisen paneelikeskustelun tänään aiheella ”Revaluation of the wolf population in the EU”.

– Koko ympäristövaliokunta on pitkälti todellisuudesta irrallaan, olipa kyse sitten suurpedoista tai ilmastosta. Harva täällä edes tuntee suomalaista arkea luonnon keskellä, Teuvo Hakkarainen toteaa.

Suomen ei anneta päättää itse

Susi on aiheena ajankohtainen, sillä EU-tuomioistuin asetti 10.10.2019 päätöksellään monia tiukkoja lisäehtoja ns. häirikkösusien kaatamiselle. Itse oikeusprosessi lähti luontojärjestöjen valituksesta, joka koski kannanhoidollista metsästystä.

– Suomalainen maaseudun väestö näkee nyt, millaista ”auvoa” on olla keskustapuolueenkin vahvasti kannattamassa EU-liittovaltiossa: Suomi joutuu perustelemaan omia kannanhoidollisia päätöksiään ulkomaisissa tuomioistuimissa sen sijaan, että se saisi itse päättää asioistaan, Hakkarainen selostaa.

”EU-pampuilta pelkkää märkää rättiä”

Hakkarainen korostaa, että kaiken metsä-, maatalous- sekä petopolitiikan tulisi olla kotimaisissa käsissä ilman Brysselin byrokraattien vaikutusta.

– Suomi ja suomalaiset kyllä kelpaavat maksamaan muiden laskuja, velkoja ja vastuita, mutta takaisin Brysselin EU-pampuilta ei tule kuin märkä rätti ja ylimielisyyttä, Hakkarainen painottaa.

SUOMEN UUTISET