Perussuomalaisten kansanedustaja, oululainen Jenna Simula vaatii tuoreessa kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta välittömiä toimia susien aiheuttamien ongelmien kitkemiseksi.

Vastikään alkanut metsästyskausi on nostanut esille erityisesti susien aiheuttamat metsästyskoirien menetykset. Viime päivinä on uutisoitu muun muassa Kuhmossa kesken linnunhaukkukokeen surmansa saaneesta suomenpystykorvasta, jonka susi oli siepannut ihmisten näköetäisyydeltä.

– Hallituksen on vihdoin puututtava susiongelmaan ja ryhdyttävä toimiin, jotta niin metsästyskoirien menetykset kuin tuotantoeläintappiot saadaan kitkettyä, kansanedustaja Jenna Simula vaatii jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Metsästyskoira on myös perheenjäsen

Itsekin metsästystä harrastava Simula painottaa koiralla metsästämisen olevan tärkeä osa suomalaista metsästys- ja eränkäyntiperinnettä. Nykyisenkaltainen Suomen harjoittama susipolitiikka on hänen mukaansa täysin epäonnistunutta, eikä esimerkiksi metsästyskoirien tärkeyttä haluta tunnustaa.

– Metsästyskoira ei ole pelkästään arvokas työkaveri tai jalostuseläin, vaan myös perheenjäsen. Kun koiralla metsästäminen ei tietyillä alueilla ole susien takia enää mahdollista, sitä aletaan välttää ja esimerkiksi metsästyskoirien koetoiminta ja suurriistavirka-apu ovat siten vaakalaudalla, Simula perustelee.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) on annettava vastaus kansanedustajan jättämään kysymykseen kolmen viikon kuluessa.

SUOMEN UUTISET