Perussuomalaiset on valmis panostamaan ruokatuotannon omavaraisuuteen. Laura Huhtasaari nostaa kuitenkin samalla esille myös ilmastopoliittiset näkökohdat. – Onko se ilmastoteko, jos tilaamme tänne kanoja Brasiliasta?

Kansalaiset lähettivät Laura Huhtasaarelle kysymyksiä maatalouspolitiikasta ja ylipäätään maaseudun elämästä. Varapuheenjohtajan kyselytunnilla haastattelija Riikka Purra pohjusti aihetta toteamalla, kuinka Suomi on iso maa ja kuinka sen eri puolilla asuvat ihmiset eivät aina ymmärrä toisiaan.

Perussuomalaiset eivät halua maaseudun autioituvan tai ruokatuotannon siirtyvän muualle. Mitä muuta tämän eteen konkreettisesti voisi tehdä, kuin kepulaisittain antaa lisää maataloustukia tai muuten siirtää rahaa?

– Nythän EU:n uudessa rahoituskehyksessä ollaan pienentämässä meidän omavaraisuuttamme. Ja kuten sanoin, sehän on meidän omaa rahaamme.

– Maataloustuet ovat protektionismia, ja niin pitää ollakin. Olen itse valmis pitämään omavaraisuudesta huolta, koska ”mahallaan ne sotilaatkin marssivat.” Kysymys on samalla huoltovarmuudesta, turvallisuudesta, puhtaudesta ja myös eläinten oikeuksista. Siis siten, että pystymme vahtimaan sitä, että meillä Suomessa pidetään eläimistä hyvää huolta. Perussuomalaiset ei hyväksy minkäänlaista eläinten kiduttamista.

Huhtasaari nostaa esille myös ilmastokysymyksen

– Onko se ilmastoteko, jos tilaamme tänne kanoja Brasiliasta?

”Tarvitsemme kaikenlaisia tiloja”

Huhtasaaren mukaan perussuomalaiset on siis monin tavoin valmis panostamaan ruokatuotannon omavaraisuuteen.

– Tarvitsemme tänne kaikenlaisia tiloja, myös keskisuuria eikä pelkästään isoja. Jos epidemia tai muu sairaus tulee isolle tilalle, niin se on riski omavaraisuudellemme.

Huhtasaaren mielestä ensimmäinen ratkaisu olisi EU-tulonsiirtojen lopettaminen

– En minä halua maksaa muiden maiden maataloustukia tai infraa. Haluan laittaa suomalaisten kansallisesti keräämät rahat suomalaisten infraan ja suomalaisten maataloustukiin. Samalla voimme katsoa, miten olisi mahdollista helpottaa byrokratiaa ja tuotteiden markkinoille pääsyä.

SUOMEN UUTISET