

LEHTIKUVA
Rantanen: Laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen myönnetyt rahat olisivat kuuluneet Hurstin ruoka-avulle – “Nälkä ei odota”
Köyhien auttaja Heikki Hursti on kertonut mediassa, että hänen vetämänsä ruoka-apu on vaarassa loppua parin kuukauden sisällä.
Hursti harmittelee, että rahalahjoitukset ja Helsingin kaupungin avustus ovat pienentyneet niin, ettei apua voida kohta enää tarjota ruoka-avun Kalliossa sijaitsevassa toimipisteessä. Ruokaa ja vaatteita riittäisi, muttei varoja toimintatiloihin tai toiminnan pyörittämiseen.
PS ehdotti Hurstille lisärahaa
Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen on tyrmistynyt kaupungin päätöksestä laskea Hurstin ruoka-avun saamaa avustusta 50 000 eurolla.
– Me perussuomalaiset esitimme Helsingin järjestöavustuksia jaettaessa Hurstille myönnettävän summan tuplaamista 100 000 eurosta 200 000 euroon. Olisimme ottaneet tuon summan pois Helsingin diakonissalaitoksen laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen esitetystä summasta, joka oli alun perin 202 500 euroa.
– Helsingin diakonissalaitokselle myönnettiin lopulta lisää rahaa 182 500 euroa, Rantanen kertoo.
On tehtävä valintoja
Rantanen sai lokaa niskaansa, kun hän esitti rahan ottamista hätämajoituksesta ja sen siirtämistä Hurstin ruoka-apuun.
– Minä kurja asetan maailman köyhiä vastakkain. Ja minä kurja olin mukana sovussa, jossa kaikki saivat läpi esityksiään lautakunnassa. Kyllä vain, mutta tätä Hurstin apua en halunnut poistaa sovunkaan myötä. Siinä puhutaan niistä kaikkein heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Nyt poliittista vastuuta ei tahdottaisi kantaa, Rantanen kirjoittaa blogissaan.
– Milloin ihmiset ymmärtävät sen, että kun meillä ei ole mitään taikaseinää josta rahaa tulee, on väkisinkin valittava. Rahaa on X määrä, jota jaetaan ja silloin tehdään valintoja siitä, mikä on tärkeintä. Se juuri on sitä politiikkaa.
Oma kansa etusijalle
Rantanen muistuttaa, että jos rahaa on laitettava esimerkiksi laittomasti maassa olevien hätämajoitukseen, on se muilta mahdollisilta avuntarvitsijoilta pois.
– Maailman heikko-osaiset eivät ole toisiaan vastaan, mutta valitettavasti käytännössä silloin ovat, kun julkista rahaa jaetaan. Meidän tehtävämme on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisista ja kuntalaisista.
Leipäjonot halutaan piiloon
Rantanen sanoo, että on esitetty myös kommentteja, kuinka kaupunki nyt katsoo kestävämpiä ratkaisuja tilanteeseen ja ylipäänsä ruoka-apuun. Tälle vuodelle myönnetyn rahan ehtona oli se, että ulkona tapahtuva jonotus on saatava loppumaan.
– Poissa silmistä, poissa mielestä? Se on kuitenkin varmaa, että nämä ihmiset eivät kestä odottaa kevään loppuun. Tilanne olisi nyt ratkaistava siten, ettei ihmiset joudu tyhjän päälle, Rantanen painottaa.
– Kun kerran valtio ja kaupunki eivät kykene turvaamaan ruoka-apua, olisiko mahdollista löytää suomalaisista yhteisöistä ja yrityksistä talkoohenkeä siten, että Hurstin valinta ei kaadu? Nälkä ei odota.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Savio: Eikö hallitus ole kiinnostunut köyhistä, vai unohtuivatko he vain?

Mari Rantanen: Helsingin puolueista on tullut yhden asian puolueita – ne keskittyvät vain maahanmuuton edistämiseen

Juvonen: Kansalaisilta on kysyttävä, haluavatko he maksaa palvelut laittomasti maassa oleskeleville

Saarikangas: Pelastetaan Hurstin työn jatko – “Sosiaalisilla ongelmilla on sitä korkeampi hintalappu, mitä myöhemmin niihin puututaan”

Järjestöjohtajilla muhkeat tulot: SPR:n pääsihteeri tienaa liki 9 000 euroa kuukaudessa

Ei ihme, että Helsingin Diakonissalaitos hyysää laittomasti maassa olevia – Myy asumispalveluja kaupungille ja saa tukirahaa vielä päälle

Helsingin sote-lautakunta luopui juuri äsken terveyskeskusmaksujen perimisestä ulkomaalaisilta yhdenvertaisuuslain vuoksi – valtuutettu Mari Rantanen hiilenä: “Mitä hullumpia esityksiä, sen varmemmin ne menevät läpi”

Helsingissä kaavaillaan rajuja muutoksia ruoka-apuun – kaupunginvaltuutettu Rantanen: “Milloin tämä kauhukomedia päättyy?”

PS-valtuutetut Pia Kopra ja Mari Rantanen laittomasti maassa olevien palveluista: ”Täysin avoin piikki meillä Helsingissä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.